American Idiot

American Idiot, Cirkus Stockholm 2016

 

 

Betyg:

American Idiot är rockmusikalen som är baserad på Green Days skiva med samma namn. Den spelas just nu på Cirkus i Stockholm.

Green Days hade jag lyssnat på innan jag såg denna rockmusikal men jag hade ändå inte så stora förväntningar när jag klev in i salongen. Rockmusikalen överraskar rejält! Jag trodde att det skulle vara en mera rockkonsert där de framför Green Days låtar men det är en riktigt bra handling med skådespeleri och ett djup i storyn. Det handlar om ungdomar, vrede, kärlek, frigörelse och musik såklart. Språket är ganska vulgärt vilket passar utmärkt till föreställningen. Det är ett högt tempo i positiv bemärkelse och tiden flyger fram. Musiken är en ren hitkavalkad och alla som gillar rock/punk/ Green Days kommer att älska detta! Det är absolut en ungdomsföreställning men kan med fördel ses av alla åldrar med ett ungdomssinne.  Det är väldigt högvolym vilket var en diskussions fråga i det sällskapet jag gick med. Jag älskade det (som normalt inte alls vill ha hög ljudvolym) det förstärkte konsertkänslan. Medans vissa tyckte att det var alldeles för högt, smaksak alltså! Men är du känslig för högvolym rekommenderas öronproppar det är inte fel att ha med sig! Det här är en rockmusikal som vid första anblicken verkar vara rätt ytlig men ju mera jag funderar på den desto mera finns där ett budskap som är glasklart! Gå och se American Idiot på Cirkus i Stockholm och lyssna på riktigt schysst musik!

 

TITEL: American Idiot i Stockholm
REGI:
SKÅDESPELARE: Viktor Norén, Alexander Lycke, Petter Snive, Nina Knutsson, Frida Modén Treichl, Zandro Santiago, Kitty Chan, Simon Laufer, Patrik Riber, Emmie Asplund, Martin Hallberg, Amanda Adrin, Cilla Silvia, Jonas Banne, Emil Schillén, Michael Westlund, Lineah Svärd, Johanna Bohm Hermansson, Pawel Krupa, Sofia Södergård, Louie Indriana
KATEGORI: (Rock) Musikal
LÄNGD: tim min
TEATER: Cirkus (Boka Biljetter)
PREMIÄR: 2016-02-20
RECENSERAD AV: Camilla Käller
FOTO: Camilla Käller