Billy Elliot

 

Betyg: 

Billy växer upp i en liten gruvstad i Englad under 80 talet. Han upptäcker dansen men allt de är intressera v där är den stora gruvstrejken. Chansen för Billy att få fortsätta med dansen tycks vara liten.  Men han ger inte upp och kämpar i motvind för att få sin önskan uppfylld. Men men går det verkligen att uppfylla drömmar eller är det just bara en dröm?

 

Musik är skriven av Elton John och sångtext och manus av Lee Hall  . När jag var där spelade David Fridholm huvudrollen. Billy Elliot som karaktär berör. Det går inte att låta bli att känna för honom. Det blir ändå inte för  sentimentalt utan det är en fin balans mellan både det hårda råa och de mjuka delarna. Det blir heller aldrig överspelat utan det helt enkelt helt makalöst bra. Regisserat har Ronny Danielsson gjort. Tycker  att den svenska versionen är helt klanderfri.  Super koreografi står Ronie Söderlundh för. De två tyngsta rollerna som spelas av ungdomar delas. Om det är någons speciell ni vill se kolla upp vem som spelar för kvällen! Detta berör och griper tag. Det är underbar musik och dansen är perfekt! Det här är en föreställning för hela familjen och en klockren HIT! 

 

TITEL: Billy Elliot The Musical
REGI OCH KOREOGRAFI: Ronny Danielsson och  Ronie Söderlundh
MEDVERKANDE: Jacob Hermansson, David Fridholm, Carl Sjögren, Michael Caffrey, Uno Elger, Adrian Macéus, Oliver Palm, Jackie Elliot, Jakob Eklund, Sandra Wilkinson, Sara Jangfeldt,Tony Elliot, Robert Noack, Mormor Edna, Kajsa Reingardt
KATEGORI: Musikal, drama
LÄNGD: 2 tim 45 min inkl 1 paus
PLATS: Stadsteatern, Stora scen
PREMIÄR: 2017-02-10
RECENSERAD AV: Camilla Käller
FOTO: Sören Vilks
BILJETTBOKNING: Stockholm Kulthurhuset Stadsteatern