Da-Da-Da

Betyg: 

DA-DA-DA vänder sig till bebisar mellan 6-12 månader. Spelas på Marionetteatern, Kulturhuset  Stadsteatern.

 

Jag var mycket skeptisk till detta när jag hörde talas om föreställningen. Har verkligen bebisar någon behållning av att se på teater? Då var svaret NEJ. Nu har jag sett föreställningen och jag har sett bebisars reaktioner och svaret är JA!  Bebisar och vuxna har stor behållning av detta. Inga ord används. Få saker händer på scen så att bebisen har lätt att fokusera på vad som sker. Stora rörelser och enkel miljö gör att skådespelarna fångar bebisens uppmärksamhet fort! Redan i entrén sker etablering mellan skådespelare och bebis då varje bebis hälsas välkommen och visas in i teatern. Här är vuxna secondär med rätta. Det här är mycket pedagogiskt och bra. Musik förekommer men det är inte högt. Det är ljud i musiken som barn känner igen. Jag hörde faktiskt till och med en bebis som började låta med. DA-DA-DA, LA-LA-LA det är ljud som bebisar känner igen och kan uttrycka sig med! Detta är mycket skickligt och bra gjort. Föreställningen hade även en lugnande effekt på mig. Detta rekommenderar jag verkligen!!

 

TITEL: DA-DA-DA
REGI : Helena Nilsson
MEDVERKANDE: Kay Tinbäck Du Rées, Magnus Erenius
KATEGORI: Barnteater för bebisar 6-12 månader
LÄNGD: 30 min utan paus
PLATS: Marionetteatern, Kulturhuset Stadsteatern
PREMIÄR: 2017-03-04
RECENSERAD AV: Camilla Käller
FOTO: Markus Gårder
BILJETTBOKNING: Kulturhuset Stockholm