Dansa samba med mig 2017

Betyg:

Vi får följa en flicka som bor i Brasilien.  När hennes föräldrar dör förändras hennes liv. Hon träffar en svensk sjöman som bryr sig om henne och är hennes enda tröst. Flickan bestämmer sig för att lämna sin fattigdom och sitt hemland och flytta med mannen till det perfekta och felfria Norden. Men när hon anländer märker flickan att allt inte är som hon trott och drömt om och hon får åter kämpa hårt för att bli accepterad. Hon har inga meriter och inget jobb det enda hon har är dansen.  Hon bestämmer sig för att lära svenskarna att dansa samba! De har aldrig sett en liknande dans förr och de både lockas till den och förfäras över den.

 

Fina dansnummer till underbar musik. Jag har aldrig varit ett fans av Cornelis Vreeswijks verk. Men när jag hör låtarna och ser dansarna dansa till musiken kan jag inte låta bli att sjunga med för vem har inte hört Hönan Agda och många flera låtar? Det kändes som ett litet överladdat gäng under premiärkvällen när de intog scen, men jag är helt övertygad om att när de hittar varandra och allt sitter gjutet är det här en fantastisk föreställning. Ett alldeles extra litet betyg och uppmärksamhet får Evelina Schönberg Olsén som sjunger många låtar med stark inlevelse och gör även lite karaktärer på scen som är värt att uppmärksammas. Kläder bör även nämnas de har Lars-Åke Wilhelmsson designat.

 

TITEL: Dansa samba med mig
KOREOGRAFI: Tobias Karlsson
MEDVERKANDE: Tobias Karlsson, Sigrid Bernson, Calle Sterner, Jeanette Carlsson, Alexander Svanberg, Maria Bild, Tobias Bader, Elisabeth Novotny, Björn Törnblom
KATEGORI: Dansikal, musik, dans, show
LÄNGD: tim min
PLATS: Turné Klicka på länk för att se spelplan
PREMIÄR: 2017-09-14 Örebro
RECENSERAD AV: Camilla Käller
FOTO: Camilla Käller
BILJETTBOKNING: