Emil i Lönneberga

Betyg:

Emil i Lönneberga behöver väl ingen närmare presentation? Vem har inte läst böckerna eller sett filmerna om den lilla busungen som gör rackartyg och får sitta i Snickerboa. I teaterversionen finns de alla med. Ida, Anton, Alma, dränger Alfred och pigan Lina har fullt upp på gården Katthult i Lönneberga.

 

Lagom längd på teaterversionen. Mycket sång i föreställningen och de har klippt ihop berättelserna bra så det blir händelserikt. Barnen lever sig in och det är underbart att se dem vinka till Emil och Ida där de står på scenen. Kostym passar tidsenligt in i berättelsen och scenografin är enkel med fiffiga lösningar. Det jag som recensent lägger märke till är att barnen skrattar mest åt de slapsticks som har lags in lite här och var. Tack och lov blir det inte för mycket utan det är på en lagom trevlig nivå. Enda orsaken till varför det inte blir en fullpott är att jag hade önskat att de inte hade brutit på dialekt vid tal. Nu blir det en liten kluven känsla när tal är på dialekt och sång på rikssvenska. Men rekommenderar detta varmt för både stora och små.

 

TITEL: Emil i Lönneberga
REGI: Kålle Gunnarsson
MEDVERKANDE: Oskar Norgren, Hugo Gummesson, Juliett Glader, Lilja Ollinen, Anna Hallgren, Martin Hallgren, Johnny Johansson, Sara Edberg, Hélène Lindahl
KATEGORI: barn/familj teater
LÄNGD: 2 tim inkl paus 20 min
PLATS: Intiman, Stockholm
PREMIÄR: 2017-12-09
RECENSERAD AV: Camilla Käller
FOTO: Göran Wallgren
BILJETTBOKNING: Showtic