Flaggan i topp

b
b

Betyg:

Året är 1917 och vi befinner oss i en vacker lärarbostad i Kalmar. Det är dags för Valdemar (Per Svensson) och Elsa (Nadine Kirschon Blanck) att fira sin första bröllopsdag, vilket skall visa sig bli en minst sagt innehållsrik, förvirrande och minnesvärd dag med stora utropstecken! Till Elsas glädje kommer hennes föräldrar på spontanbesök för att delta i firandet. Pappa Theodor (Allan Svensson) är en notoriskt kolerisk man. Inte har hans humör blivit bättre av att han haft
oönskat sällskap av en viss Sigge Sackarin som är revyartist  (Robert Gustafsson) på tåget på väg till Elsa. Det var sannerligen en odåga till karl, en man som Theodor bara vill glömma.

 

Det är en klassisk spring i dörrar fars, och med fem stycken dörrar på scen, bjuds publiken på mycket spring.Dribblingarna är många, men publiken hänger ändå med, även om alla karaktärerna blir förvillade. Det är förvecklingar, tilltrasslade familjerelationer blandat med både hysteri, ordvitsar och rappa ordväxlingar.

Sammantaget blir det en himlans skojig förställning, som sin svagare andra akt till trots, övervinner premiärens ösregn med många goda skratt.

 

TITEL: Flaggan i topp
REGI: Adde Malmberg
MEDVERKANDE: Robert Gustafsson, Per Svensson, Allan Svensson, Rachel Mohlin,  Jeanette Capocci,  Andreas Nilsson,  Nadine Kirschon Blanck, Siw Erixon, Magnus Kviske
KATEGORI: Fars, Komedi
PLATS: Krusenstiernskateatern, Kalmar
PREMIÄR: 2017-06-29
FOTO: Mats bäcker
RECENSERAD AV: John Haque och Carolina Blix
BILJETTBOKNING: Tickmaster