Gustaf och Viktor Norén är tillbaka och släpper nyskriven musik!

 
Det var så självklart.
Så naturligt.
Så otvunget.
 
Kreativiteten började liksom bara flöda av sig själv när Gustaf och Viktor Norén bestämde sig för att skriva lite låtar ihop för första gången sedan de var små knattar hemma i Kvarnsveden i Borlänge.
 
Eller som Viktor beskriver processen: ”Det var som när Daniel och Henrik Sedin spelade hockey”
 
På samma sätt som de rödlätta tvillingarna från Ångermanland hittade varandra med puckarna utan att behöva titta upp hakade bröderna Noréns idéer och uppslag i varandra utan att något egentligen planerades eller diskuterades.
 
”Flera gånger visade det sig att vi var för sig hade skrivit praktiskt taget samma låt. Vi var bara på samma våglängd och därför blev processen helt organisk.”
 
Nu får världen ta del av det sensationella slutresultatet på ”Hymns to The Rising Sun” – brödraduons första gemensamma album, skrivet ihop med nära vännen Björn Olsson (hyllad producent åt bland andra Håkan Hellström, Mando Diao och The Soundtrack of Our Lives). Albumet är inspelat med vad de beskriver som ”Borlänges allra bästa musiker” och jazzikonen Jan Johanssons son Anders Johansson på trummor i sägenomspunna RMV Studios på Skeppsholmen i Stockholm.
 
Det efterlängtade albumet som släpps i höst föregås av första singeln ”Rise Again” som släpps idag 20 mars av RMV Grammofon. Klicka för att lyssna på singeln här på Spotify. Imorgon lördag kan du se dem göra ett exklusivt framträdande på Nyhetsmorgon.
 
Med den nya musiken i bagaget följer bröderna upp förra sommarens succéturné. Utrustade med erfarenheter från åren i band som Mando Diao och Sugarplum Fairy samt den återfunna musikaliska glädjen kommer Gustaf och Viktor Norén sommaren 2020 att ge sig ut på en turné tillsammans med spelmän från Dala Floda. Turnén kommer att passera genom landet och lyfta den musik de båda älskar – folkmusiken.
 
Turnén tar sin början på Alsters Herrgård, Gustaf Frödings födelseplats, och slutar med en rejäl folkfest i Strandbackens Folkpark i Dala Floda.
 
Turné
26/6 – Karlstad, Alsters Herrgård
27/6 – Halmstad, Galgbergsfestivalen
07/7 – Öland, Kackelstugan
09/7 – Västervik, Västerviks visfestival
10/7 – Visby, Musik i ruinen
11/7 – Malungsfors, Malungsfors visfestival
31/7 – Umeå, Holmöns visfestival
01/8 – Hudiksvall, Ystegårn
15/8 – Dala-Floda, Strandbackens Folkpark
 
Fler datum kan tillkomma. Biljetter via Jubel.se
Text Pressmeddelande PR & Beyond