Heisenberg

Betyg:

 

Heisenberg är en synnerligen övertygande och mänsklig relationskomedi, författad av Simon Stephens, och utformad som ett mindre kammarspel med endast två skådespelare.Georgie (Helena af Sandeberg) och Alex (Peter Haber) möts på en bänk vid centralstationen i London och vi i publiken får följa hur det sakteliga uppstår tycke mellan de två ganska så olika personligheterna.
 
Med bara två skådespelare, krävs det att att replikerna verkligen har mycket att säga, vilket de tursamt nog har. Tunga ämnen, såsom filosofi, livskvalitet och altruism bearbetas. Allt kryddat med en god portion humor.Båda skådespelarna övertygar storligen.
Helena af Sandeberg känns till en början irriterande som den intensiva Alex, men det är hennes mjukare sidor som med lätthet vinner över både Alex och publiken.
Peter Haber känns till en början typecastad som surmulen gubbe, men utvecklas sakteliga till att bli ett särdeles mänskligt porträtt av en ensam man, som om än motvilligt, finner ömsint glädje i den vansinniga och sprudlande Georgie. Det blir ett oerhört effektivt samspel mellan de två. Uppbyggnad av deras gemensamma relation är övertygande och bägge skådespelarna flexar sig skickligt igenom hela känsloregistret.

 

TITEL: Heisenberg
REGI: Tereza Andersson
MEDVERKANDE: Helena af Sandberg, Peter Haber
KATEGORI: Drama
LÄNGD: 1 tim 40 min utan paus
PLATS: Scalateatern
PREMIÄR: 2018-01-26
RECENSERAD AV: John Haque
FOTO: Sara P Borgström
BILJETTBOKNING: Blixten&Co