Hotell Vita hästan


Betyg:
pascen.se


 

Operetten  Hotell Vita Hästen skrevs 1930 i Berlin av Ralph Benatsky och kan tas för lättsam underhållning. En förväxlingsoperett, som utspelas i idyllen vid Wolfgangsee, där flera par till slut får varandra med flera välkända sånger som ”Det skulle vara underbart”

Med det finns en underton av den mörkare tidsandan på 1930-talet och som det finns paralleller till idag.  Då liksom nu vill folk gärna roas och Folkoperan lyckas väldigt väl med det, så till den grad att den är utsåld innan premiären, vilket är helt förståeligt med den namnkunniga ensemblen av skådespelare och operasångare – en blandning som gifter sig perfekt.

Jonas Karlsson, som spelar den kärlekskranke kyparen Leopold, gör en lysande skådespelarinsats och överskar med en imponerande kraftfull sångröst. Föremålet för hans heta känslor är Stina Ekblad (Vitas Hästen ägare Josepha) som med sin svalare och lite bitska framtoning håller honom på halster. Strålande insatser av samtliga men en extra eloge till Joakim Larsson som inhoppare i rollen som Piccolon Gustl, utöver sina ordinarie. En fröjd också att njuta av t ex Elin Rombo, Alexandra Büchel och Richard Hamrins fantastiska röster.

 

TITEL: Hotell Vita hästen. 
KATEGORI:
TID: 2 tim 50 min inkl paus
PLATS: Folkoperan
RECENSERAD AV: Annette Stolt
FOTO: Mats Bäcker
BILJETTBOKNING: Folkoperan