Intervju Daniel Mauricio

 
Daniel Mauricio är utbildad dansare och musikalartist. Ni har kunnat se honom bland annat i Dragshowgruppen Diamond Dogs och nu senast i Peter Jöbacks Med hjärtat som insats. I år gör han årets Pridelåt som heter ”When We Are Free” som han har skrivit texten till. Den handlar om önskan till ett fördomsfritt Sverige.
 
Jag är otroligt stolt över att få göra årets Pridelåt som inte alls var självklar att göra från början.
Jag visste inte ens om att det gick att skriva och skicka in en låt. Jag fick reda på det av en kompis som rekommenderade mig att göra det och på den vägen är det.
 
Att få göra  ”When We Are Free” är fantastiskt och en stor ära.
Jag har faktiskt inte förstått det riktigt än, det är så stort för mig och jag är så glad över att få göra den.
 
Låten är en glad pop låt med ett viktigt budskap. För mig är det viktigt att man ska kunna dansa till låten.
 
På frågan om vad som kan göras mera för HBTQ i Sverige svarar Daniel att vi kan göra så mycket mera för transpersoner som har kommit lite i skymundan, annars har vi kommit ganska långt här, men vi kan göra så mycket mera. Pride behövs fortfarande.
 
Just nu så står Daniel på scen i Norge,
Jag har alltid gillat Norge, en av anledningarna är den vackra naturen. Jag kommer till Sverige och Stockholm Pride såklart. Jag ser så otroligt mycket fram emot att få sjunga ”When We Are Free” inför Pride-publiken.
 

 
Text Camilla Käller
Foto Olav Holten