Intervju med Sussie och Johan

I en lyxig sommarstuga i Kalmar har Sven-Erik (Johan Petersson) planerat den perfekta helgen tillsammans med sin älskarinna Birgitta (Anna Rydell) Han har till och med ordnat en privat kock, för att sätta guldkant på romantiken. Hans fru Viktoria (Anna-Karin Palmgren) är på väg till tåget för att spendera helgen med sin mamma, och hans bästa vän Jan-Åke (Thomas Petersson) är på väg över för att sova i gästrummet, som ett perfekt alibi. Planen är idiotsäker! Vad skulle möjligtvis kunna gå fel…? Allt, visar det sig!

Jan-Åke har ingen aning om varför han egentligen är inbjuden, och Sven-Erik har ingen aning om att hans fru och Jan-Åke egentligen är hemliga älskare, så Viktoria väljer plötsligt att stanna hemma. Ännu värre blir det när kocken Birgit (Sussie Eriksson) av misstag blir förväxlad med älskarinnan Birgitta, medan älskarinnan inte har en aning om hur man lagar mat! Mixa samman alla dessa ingredienser och du får en svindlande soppa…

Nu är det upp till Sven-Erik och Jan-Åke att i hisnande tempo tillsammans trassla sig ur denna snurriga situation, medan förvecklingarna står som spön i backen.
Denna prisvinnande farsklassiker, av franske mästaren Marc Camoletti, får nu nytt liv i händerna på vår stjärnspäckade ensemble på Sveriges vackraste sommarscen; Krusenstiernska Teatern.

 
Välkomna till årets stora skrattfest!

 

Intervju med Johan Petersson och Sussie Eriksson:
Vem är ni?
Jag är Sussie Eriksson och är showartister och musiker. Jag heter Johan Petersson och är komiker. Arbetar mycket med tv. Det är första gången vi ska spela teater ihop så det ska bli kul.

Vad var det som gjorde att ni tackade ja till Dubbel Trubbel?
Sussie: Jag tackade ja för att jag är uppvuxen med den här typen av sommarteater och älskar det så när frågan kom tackade jag ja utan tvekan, jag hade inte ens läst manus, det kändes stort. Sedan är det en vacker stad och att få tillbringa sommaren vid havet tackar man ju inte nej till.
Johan: Jag tackade ja för att det är något annorlunda, jag har inte gjort den här typen av teater förr och frågan kom från ingenstans men det ska bli spännande och roligt. Sitter ju mest i en tv studio jag älskar det också men ibland tar det så långtid att få reaktioner. Med Teater är det en direkt känsla.

Har ni hunnit bekanta er med era karaktärer?
Sussie: Jag skummade igenom manuset en gång men sedan hade vi första genomläsningen igår. Men av det jag har läst så gillade jag min karaktär, jag tror det kommer att bli kul.
Johan: Jag tycker också om min karaktär. Jag har ju då hunnit läsa det lite mera. Det blir roligare för varje gång jag läser. Man hittar nya nyanser hela tiden. Jag gillar min karaktär Sven-Erik han är ju i grunden ett arsel eller kanske inte ett arsel utan mera egoistisk. Men sedan är han en problemlösare och resonerar som så att allt löser sig. Den inställningen gillar jag med honom. Alla i den här farsen har ju lite spöken i garderoben utom Sussies karaktär som är rak och rekorderlig och ”tyvärr” råkar ut för allt.
Vad är det som är svårt med att spela fars mot det ni gör nu?
Sussie: att spela fars är som att spela musik det ska vara rytmiskt och när det är som bäst ska det svänga och vara ett fint flyt.
Johan: Fars är mera tekniskt än vad det jag gör annars. Det jag gör i vanliga fall är lite friare och känslan ska finnas hos var och en. När det är fars är det mera bundet samt att man måste vara mera i harmoni med övriga motspelare. I Fars måste man också kunna leverera på löpande band. Det kan vara svårt.

Ser ni själv på teater och vad såg ni på senast?
Båda: The Book Of Mormon.
Kan ni slappna av när ni ser på teater eller är det ett jobb ni gör?
Båda: Är det riktigt bra då rycks man med men visst är det mycket jobbtänk det går inte att komma ifrån.

Vad skulle ni vilja säga till de som läser den här intervjun?

Gå och se på Dubbel Trubbel. Fars är roligt och man behöver skratta. Det är en fin teater och en speciell känsla med just sommarteater. Rekommenderar alla att besöka den oavsett ålder.

Läs mera och boka biljetter här

 
Foto och text i intervju: Camilla Käller.