Lennie Norman ut på turné i höst 2019

Lennie Norman firar 70 år med ny Sverigeturné ”Gubbvarning Live”!
Lennie Norman jubilerar 70 år och firar 50 år som artist 2019. Detta firas med stort jubileumskalas runt om i hela landet med tokhyllade och kritikerrosade succéföreställningen ”Gubbvarning Live” som beger sig ut på vägarna!

Föreställningen har slipats av jubilaren till sin yttersta spets och är mer personligare, vassare och roligare än någonsin. Turnén gästar 18 orter med nypremiär den 9 oktober i Sandviken och grandfinal i Borlänge den 9 november.

Föreställningen bygger vidare på böckerna med samma namn som sålts i över 70 000 exemplar. ”Gubbvarning Live” skärskådar tiden vi lever i och tar tempen på samtiden med att säga ett sanningens ord!

Biljetterna släpps fredag den 24 maj via www.mtlive.se

Turnéplan: Lennie Norman 70år ”Gubbvarning Live”

9 oktober Sandviken, Folketshus
10 oktober Ljusdal, Slottescenen
11 oktober Söderhamn, Söderhamns teater
12 oktober Härnösand, Härnösand teater
13 oktober Uppsala, Regin teatern
17 oktober Avesta, Avesta teater
18 oktober Grängesberg, Cassels
19 oktober Mora, Moraparken
23 oktober Eskilstuna, Eskilstuna teater
24 oktober Strängnäs, Thomas arena teatern
25 oktober Katrineholm, Tallåsskolans Aula
26 oktober Tranås, Holavedsgymnasiets Aula
27 oktober Oskarshamn, Forum
30 oktober Linköping, Garden
31 oktober Mariestad, Jubileumsteatern
1 november Ulricehamn, Folketshus
2 november Stockholm, Intiman
9 november Borlänge, Maximteatern

(med reservation för eventuella ändringar)

Lennie Norman – började som musiker men övergick till att leverera träffsäker humor som fick många gillare och några ogillare. Som en av pionjärerna inom svensk stand-up satte han genast ribban, och han la den högt med en gång. Medverkat i TV som ”Måndagsklubben” m.fl. Förra året turnerade han runt om i Sverige med showen “Gubbvarning” och han har släppt Gubbvarning-böckerna som sålts i över 70 000 exemplar m.m.

 

 

Såhär säger Lennie Norman själv om turnén:

”Det är en show baserat på min bok ”Gubbvarning” som kom ut 2011, och mitt ”budskap” är att alla vill leva länge men ytterst få tycker om att bli gamla. Alltså måste vi fokusera på lyckan över att vi fått leva länge. Jag började lite smått med stand up när jag jobbade med min far, Charlie Norman,  i hans shower under 20år. Skämten föräldrar med tiden, dels har det med mognad att göra men också spelar samhället in. Personligen så är jag aldrig under bältet numera, man får akta sig för att bli PK. Skämten jag drar är en form av karikatyr på min tillvaro och samtiden. ”

 

Text Kursiv längst ned: Camilla Käller

Övrig text: pressmeddelande Werecki.com

Pressfoto: Magnus Elgquist