Lotta Engberg är med i Grease som spelas på Nöjesteatern i Malmö

I höst är Lotta Engberg aktuell i musikalen Grease på Nöjesteatern i Malmö. Hon spelar rektor Lynch i denna klassiker. Premiären äger rum den 3 oktober 2019 på Nöjesteatern i Malmö. 
 
-Det här känns jätteroligt och när jag var tonåring växte jag upp med filmen Grease. Det här är en tidlös historia som håller än idag. På något sätt så kan nog alla känna igen sig. Det är en liten fin berättelse i att hitta själv och våga vara den man är. Det handlar också om att bli förälskad för första gången och musiken är underbar! Jag har inte spelat så mycket teater men har gjort revy några år men det här blir ganska nytt för mig. Musik kan jag, men att skådespela blir en rolig utmaning. Det är också härligt med den här musikalen som sätts upp lite nu och då, det finns en charm och igenkännande som jag tror är tryggt och trevligt. 

 

Fotograf: Peter Knutson

 
Pressmeddelande
Det har gått 41 år sen filmen hade premiär och det är en av historiens mest älskade musikaler! I huvudrollen som Danny ser vi Anton Hagman som redan gjorde stor succé som 12åring på Youtube. Han har turnerat utomlands och runt om i Sveriges på de största scenerna och som låtskrivare samt artist har hans musik strömmats miljontals gånger, han medverkade i Melodi-festivalen 2017 och 2019. Nu blir det musikaldebut! Sandy gestaltas av Caroline Johansson Kuhmunen som 2008 debuterade tillsammans med David Lindgren i ”High School Musical. Hon har även medverkat i flertalet teateruppsättningar bland annat Sugar – i Hetaste laget i TV och filmproduktioner som Jakten på Julia, Jägarna m.fl. och som rektor Lynch ser vi Lotta Engberg – Omåttligt folkkär och har gjort det mesta man kan göra på den svenska scenen.
 
För regi står Staffan Götestam, som än en gång tar sig an uppdraget att bevara en 40 år gammal historia på ett modernt sätt, utan att tappa den klassiska Grease-känslan. Med sig har han koreografen Siân Playsted som skapar magiska dansnummer till låtar som Grease is the word, Greased Lightnin, You’re the One That I Want och We Go Together.
 
Handlingen:
 
I Grease träffar Danny sin Sandy i en innerlig sommarromans. Väl tillbaka i skolan visar det sig att Sandy är den nya tjejen i klassen. Danny slits mellan det tuffa killgänget T-birds och känslorna för Sandy. Sandy passar inte in i ramen för det coola tjejgänget Pink Ladies och är därför inte heller en passande flickvän till skolans populäraste kille. Kommer Sandy att bli accepterad i Pink La-dies? Kommer Danny våga visa sina känslor? Detta är frågor som alla som sett John Travolta och Olivia Newton Johns berömda steg, vet svaret på. Från film till teaterscen – Grease är en historia som kan upplevas om och om igen!
 
Danny: Anton Hagman
Sandy: Caroline Johansson Kuhmunen
Lynch: Lotta Engberg
Executive producent: Julius Malmström för Julius Production AB
Producent: Emelie Löfmark
Regi: Staffan Götestam
Koreografi: Siân Playsted

Biljetterna till Grease i Malmö, Nöjesteatern är släppta via www.juliusbiljettservice.se / via telefon 0775-700 400. Premiär den 3 oktober och spelas fram till den 15 dec 2019.

 

JULIUS PRODUCTION
 
Länk till biljettbokning
 
Text Press Werecki PR
Text krusive: Camilla Käller.