Lotta Engberg om sin roll som rektor Lynch i musikalen Grease

 

Foto Rickard Werecki, Werecki Promotion 2019

 
Ni har repat en del nu hur känns det?
Det känns fantastiskt bra, roligt och ensembeln är så duktig. När jag kom in i bilden hade de repat ett tag och jag måste säga det att jag är glad över att inte jag dansar!
Rektor Lynch dansar inte så mycket men det är en rolig roll att spela.
 
Vad har du för personliga minnen från musikalfilmen Gease?
Jag var 15 år när Grease kom min syster och jag mimade till alla låtar och då var såklart jag Sandy. Annars har jag inte sjungit så mycket av musiken. Jo en gång med Måns Zelmerlöw han spelade Danny när de satte upp musikalen här på nöjesteatern i Malmö.
 
Vad är utmaningen med din roll?
Det är väl det att rektor Lynch är så bitchig det är inte jag. Samtidigt så är det verkligen väldigt roligt att få spela en sådan karaktär och få agera ut riktigt ordentligt.
 
Finns det något nytt i musikalen eller är igenkänningsfaktorn hög?
Igenkänningsfaktorn är väldigt hög och den följer originalmanus. Dock är det utbytt vissa ord som passar dagens språk något bättre sedan sjunger vi på svenska.
 
Vad kommer publiken att få se när de besöker er?
En härlig musikal med mycket fart i, det kommer att vara en energikick och de kommer att gå hem glada. Sedan kommer vi att få se lite mera av de här karaktärerna än i filmen. Det är ett gäng osäkra ungdomar som ska hitta sin plats. Ska bli kul att få göra den här musikalen med så härlig musik i.
 

Foto Peter Knutsson

 

Nöjesteatern presenterar musikalen Grease. Den har premiär i Malmö 3 oktober 2019 och spelas fram till 6 januari 2020.  I huvudrollerna ser vi Anton Hagman som Danny och Caroline Johansson Kuhmunen spelar Sandy. Lotta Engberg gestaltar rektor Lynch. Under några tillfällen kommer Lotta Engberg att ersättas av Nanne Grönvall. 
 
”Om Grease på Nöjesteatern. Det har gått 41 år sen filmpremiären och det är en av historiens mest älskade musikaler! I huvudrollen som Danny ser vi Anton Hagman som redan gjorde stor succé som 12åring på Youtube. Han har turnerat utomlands och runt om i Sveriges på de största scenerna och som låtskrivare samt artist har hans musik strömmats miljontals gånger, han medverkade i Melodifestivalen 2017 och 2019. Nu blir det musikaldebut! Sandy gestaltas av Caroline Johansson Kuhmunen som 2008 debuterade tillsammans med David Lindgren i ”High School Musical”. Hon har även medverkat i flertalet teateruppsättningar bland annat Sugar – i Hetaste laget i TV och filmproduktioner som Jakten på Julia, Jägarna m.fl. Som rektor Lynch ser vi Lotta Engberg – Omåttligt folkkär och har gjort det mesta man kan göra på den svenska scenen.
 
För regi står Staffan Götestam, som än en gång tar sig an uppdraget att bevara en 40 år gammal historia på ett modernt sätt, utan att tappa den klassiska Grease-känslan. Med sig har han koreografenSiân Playsted som skapar magiska dansnummer till låtar somGrease is the word, Greased Lightnin, You’re the One That I Want och We Go Together.”
 
Danny: Anton Hagman
Sandy: Caroline Johansson Kuhmunen
Rektor Lynch: Lotta Engberg med inhoppare Nanne Grönvall
Executive producent: Julius Malmström för Julius Production AB
Producent: Emelie Löfmark
Regi: Staffan Götestam
Koreografi: Siân Playsted
 
Köp biljetter här.
PR Rickard Werecki, Werecki Promotion Company
 
Text Frågor: Camilla Käller
Text Krusive: Pressmeddelande
Foto Lotta Engberg i soffa Rickard Werecki
Fotopressbild på Anton Hagman och Caroline Johansson Kumunen:
Peter Knutsson