Martin Almgren

Martin Almgren känner vi mest igen från TV4 och Idol där han 2015 vann och 2018 var han med i Melodifestivalen i höst ser vi honom för första gången på en teaterscen i Dröse&Norbergs familjeföreställning Robin Hood där han spelar broder Tuck.

 

Jag är helt grön… vad det gäller teater.
Jag har alltid gillat att se på film och jag var med i teater i skolan men förutom det är jag helt ny i sammanhanget. Det är väl måste jag erkänna musiken som är min hemma arena. Men det ska ju vara mycket musik i Robin Hood så jag tänkte att det passar perfekt. Jag ska spela broder Tuck och han är levnadsglad och en lättsam person så jag tänker att jag ska spela mig själv väldigt mycket, kanske. Än känns det inte så nervöst men det kommer nog. Det här med att läsa manus är något jag är ovan vid. Det är inte alls som att plugga in en låttext där har du allt färdigt och klart. Men när jag ska spela teater så är jag en karaktär som inte är färdig än. Det kommer nog att bli lite knepigt men det ska gå bra.

 

Jag gillar broder Tuck
Han är som jag. Ser livet med rätta ögon. Ok jag är kanske inte så glad i spriten som han är det är väl den stora skillnaden. Men det här känns som en bra start på teaterkariären.

Brukar du ge till de som har det sämre ställt?
Ja, jag brukar ge men till vad håller jag för mig själv. Om jag skickar pengar brukar jag göra det anonymt. Jag skänker för de som har det svårt inte för någon annans skull, det spelar ingen roll vilket namn det står på insättningen. Jag har t ex skänkt till Barncancerfonden för att jag har haft bekanta som har cancer. Då har jag aldrig skrivit mitt namn.

 

När det gäller musiken hämtar jag inspiration från 60 till 70-talet.
Det är mycket amerikansk rock från slutet av 60-talet och början av 70-talet. Sångmässigt har jag gått från rock till att nosa i musikalen. Helen Sjöholm går så högt så det kan vara svårt men de som sjunger musikal är bland de bästa sångarna. Det är en bra skola att sjunga musikal. Jag har aldrig tagit sånglektioner. Jag har bara suttit och lyssnat och snott. På gymnasiet gick jag bygg-programmet. Jag var rädd att någon skulle lägga sig i mitt artisteri och musikalitet och att de skulle börja styra över det. Jag tog gitarrlektioner i ett halvår men slutade för jag gjorde aldrig läxan utan spelade bara det jag tyckte var kul. Jag har märkt att det går att utveckla rösten på egen hand. Det tar lite längre tid för mig för jag måste hitta på, jag kan inte tänka ut snabba genvägar. Skulle jag ta lektioner nu kanske det skulle gå bra. Jag fick röstcoachning under Idol. Det var mest att vi bara pratade om det.

 
Länk till Dröse&Norberg hemsida och biljettbokning
 
Text: Camilla Käller och Patrik Laijronsdotter
Foto: Camilla Käller