”Mitt i planeten” så heter revyn som skall spelas på Tjolöholms Slott i sommar.

 

I sommar bjuder Claes Malmberg med vänner in till en hejdundrande musikalisk skrattfest på Tjolöholms slotts sommarteater. Årets föreställning blir en nyskriven kosmiskt komisk sommarrevy signerad Claes Malmberg om hela livet, hela världen och hela universum ”Mitt i planeten” med världspremiär den 26 juni 2020.Tillsammans på scen har Claes Malmberg med sig musikalstjärnan Hanna Lindblad och komikern Niklas Holtne och de brister ut i sånger, sketcher, stepp, skratt, show och ett och annat filosofiskt snedsteg. Allt serverat med en rejäl musikbomb med allt från Dolly Parton till Bob Dylan, allt framfört av Benneth Fagerlunds orkester med kör och ensemble.

 

Tjolöholm Slott Niklas Holtne och Claes Malmberg Foto Tommy Holl TT

 

Frågor till Claes Malmberg och Niklas Holtne: 
Kan du berätta lite om revyn i sommar på Tjolöholm Slott?
Claes: Den heter ”Mitt i planeten” och är ett nytt sätt att göra revy-genre. Det är en revy med sketcher och monologer, det är originaltext på de flesta låtar på sitt eget språk. Några har vi gjort om texten till musiken. Men det är inte många.

Vilken ålder riktar ni revynt till?
Claes: Revyn är mera anpassad till vuxna men det är klart följer barn med tror jag att de kommer att tycka att det är roligt, det är mycket musik med i den.
Vilka förväntningar har du inför sommaren?
Claes: Jag hoppas verkligen att det ska komma lika mycket folk nu som förra sommaren då är jag jättenöjd.

Vem är Niklas Holtne?
Jag har i flera år drivit humorteater Verateatern i Karlshamn och jag är även med i Arlövsrevyn där även Claes Malmberg är med. Det har gått så bra med dessa teatrar att jag har varit neråt landet i flera år. Men sedan jag träffade Claes så har jag tagit  ett litet språng uppåt i landet till Tjolöholm Slott och gör detta samarbete tillsammans med honom.

Kommer musiken och sketcherna att hänga ihop?
Niklas: På vissa ställen kommer de att hänga ihop. Det kommer att vara ett samtalsämne som kommer att mynna ut till en sketch och sen en låt. 

Är det en klassisk revy som vi kommer att få se i Tjolöholms Slott?
Niklas: Nej det är det inte alls. Det är väldigt nytänkande. Det är inte en klassisk nummerrevy vi gör i sommar utan den är väldigt modern. Den har sitt eget ramverk och linjer. 

 

Premiär blir det fredag den 26 juni 2020 på Tjolöholms slott spelas fram t o m den 26 juli. Biljetter och mer info: www.tjoloholm.se

Manus: Claes Malmberg, Niklas Holtne.

 

BORTOM UNIVERSUM PRODUKTION & TJOLÖHOLMS SLOTT

 

 

Frågor Kursivtext: Camilla Käller
Övrig text Presstext Werecki Promotion Company

Foto: Tommy Holl