Musikalkryssning till Helsingfors med Silja Line

Den 1 april 2016 hade musikalen Grease premär på Silja Line. Den spelas på båtarna Silja Serenad och Silja Symphon, sex kvällar i veckan med två uppträdande per kväll. Showen är 105 min lång med 15 min paus.

Musikalen Grease 2016.

Musikalen Grease 2016. Foto Pressbild Silja Line

Föreställningen är baserad på filmen med samma namn. De har koncentrat sig kring musiken och dansen i denna version och handlingen är enklare. Musikalen spelas till och med den 31 maj 2016.

Musikalen Grease 2016

Musikalen Grease 2016 Foto Pressbild Silja Line

Det är en bra start på resan att se showen, showartisterna är mycket proffsiga och sången sitter om en smäck. Musikalen framförs helt på engelska (dialog och musik). Att se föreställningen är gratis men du måste boka plats i förväg. Vid platserna närmast scen är det bordsbeställning och då rekommenderar jag er att beställa tapas. Vill ni bara se musikalen är det barhäng som gäller. Jag satt vid bord första akten och hängde vid bardisk andra akten och såg lika bra oavsett. Är du känslig för ljud kan det vara bra att ha öronproppar med sig då volymen är ganska hög.

 

Silja Line Serenade 2016

Däck 7. Silja Line Serenad 2016 Foto Camilla Käller

Man kan göra så mycket mera än att se på musikal. Det finns en ”gata” på däck 7 full av affärer och restauranger. Det sker även lite underhållning där vid olika tillfällen under kvällen.

Underhållning på däck 7. Silja Line. Foto Camilla Käller

Underhållning på däck 7. Silja Line Serenad 2016. Foto Camilla Käller

 

Undehrållning 2016 Silja Line Serenade

Undehrållning Silja Line Serenade 2016 foto Camilla Käller

För den som vill roa yttligare lite senare på kvällen finns bland annat: Atlantis Palace, New York Club & Lounge, Old Port Pub, Promenade Bar och Front Bar.

 

Vi åkte i hytten Commondore den mest prisvärda hytten på båten med bästa servicen. Sover skönt gör man i sängarna och hytten är rymlig och fräsch. Åker du Commodore hytt, Junior Svite  eller Exklusive Svite har du tillgång till separat bastu och Lounge med mera. Läs mera om alla hytter här.

Commondre hytt 2016, Silja Line Serenad. foto Camilla Käller

Commodre hytt 2016, Silja Line Serenad. foto Camilla Käller

 

Lounge 2016, Silja Line Serenad. foto Camilla Käller

Lounge 2016, Silja Line Serenad. foto Camilla Käller

Det vi gjorde mest på båten var att basta och bada bubbelpool. Att ta det lugnt på en kryssning är underskattat. Sunflower Oasis är ett skönt ställe att slappa på med en fin atmosfär.

Sun flower

Sunflower Oasis pressbild Silja Line

Äta ska man också göra. Vi åt middag på Tavolàta och Grande Buffé. Fanatiskt god mat på båda ställena. Buffén hade verkligen allt.

Grande Buffé 2016. Silja Line Serenade Foto Camilla Käller

Grande Buffé. Silja Line Serenade 2016 Foto Camilla Käller

 

Grande Buffé 2016. Silja Line Serenade Foto Camilla Käller

Grande Buffé. Silja Line Serenade 2016 Foto Camilla Käller

 

På  Tavolàta RISTORANTE rekommenderar jag Solea con parmigiano e verdure (permesanostpanerad rödtunga med säsongens grönsaker och citronsmör). Personalen är verkligen hjälpsam och duktiga. När ni är där ska ni också passa på att köpa deras utsökta olivolja som bara säljs på båten och i den restaurangen. Ett måste faktiskt, jag gillar inte ens olivolja i vanliga fall men denna älskar jag.

 

Tavolàta RISTORANTE ITALIANO Foto Camilla Käller 2016

Tavolàta RISTORANTE ITALIANO, Silja Line Serenade 2016 Foto Camilla Käller

 

Tavolàta RISTORANTE ITALIANO Foto Camilla Käller 2016

Tavolàta RISTORANTE ITALIANO, Silja Line Serenade 2016 Foto Camilla Käller

Jag kan verkligen rekommendera er en 40 timmars kryssning till Helsingfors. Jag åkte med Silja Line och båten Serenade. Men det finns faktiskt en sak som jag tycker är dåligt där. Du kan inte ge personal på restauranger dricks om man betalar med kort utan måste ge dem kontanter. Det borde verkligen ändras (det är väldigt sällan man har kontanter i plånboken idag)! Annars är det en superkryssning, lagom lång och resan passar alla oavsett ålder.

 

Service och mat betyg (Service informationsdisken, lounge, Tavolàta RISTORANTE, Bon Vivant, Grande Buffé, taxfree)

Hytten Commendor (utan balkong)

Musikalen Grease Länk till recension

Helhets betyg på resan.

För att boka musikalkryssningen Klicka Här

Länk Silja Line

Foto: Musikalen Grease: Pressbilder Silja Line
Foto:  Sunflower Oasis Spa & Bastu Pressbild Silja Line
Foto: Övrigt Camilla Käller
Text:  Camilla Käller