Nötknäpparen på Kungliga Operan 300

Betyg:

 

1995 hade Nötknäpparen premiär. Lördagen den 12 januari 2019 firade de 300 föreställningar. Det var första gången jag såg Nötknäpparen på Kungliga Operan och jag måste säga att balett är inte mitt expertområde alls, jag kände mig ärligt talat lite som Bambi på hal is i salongen, där satt jag  bland människor som har jobbat med balett på ett eller annat vis och kan väldigt mycket om det. Det fina med då denna föreställning och antagligen därför den är så långlivad är att den passar verkligen för alla. Även den mest inbitne fantasten har glädje av att se föreställningen liksom jag som inget kan alls. Som nybörjare på balett är det ett utmärkt val att välja detta att se. Det finns en klar och tydlig handling från början till slut. Fantastiska kläder och det är i sann klassisk anda. Detta känns så tidlöst och fungerar utmärkt än idag. Jag säger grattis till 300 föreställningar och då notera att den endas visas kring jultid (!) Det kommer säkert att bli lika många föreställningar till minst.

 

TITEL: Nötknäpparen
KATEGORI: balett, dans
TID: 2 tim inkl paus 25 min
PLATS: Kungliga Operan, Stockholm
RECENSERAD AV: Camilla Käller
FOTO: Anna Persson/Kungliga Operan
BILJETTBOKNING: Kungliga Operan