Presentation av artisterna The Concept

Gaston som är artistnamnet och heter Robert Dahlström, har jobbat med magi på scen sedan han var cirka 17år. I höst uppträder han på The Concept i Göteborg där han jonglerar och är illusionist. Ni ser honom också innan ni sätter er till bords där han visar sina fingerfärdigheter i close-up.
-Vissa saker som jag gör har jag övat på i ett år medans andra tar kortare tid. Men det handlar om att göra en helhet av allt från idé till numret som ni ser. Det handlar om att koreografi och iscensättning tillsammans med ljus och ljud ska sitta. Men det är det här jag älskar och det jag gör kommer verkligen från hjärtat. Men sanningen är att jag har uppträtt över hela världen och turnerat men jag har alltid drömt om att få uppträda på en liten scen nära mitt hem, så kom plötsligt frågan och svaret var självklart: ja visst vill jag göra det här! Det är så underbart att bara kunna gå hem direkt efter showen är slut och slippa åka långt eller ta in på hotell även om det också har sin charm.

Gretchen ser ni lite över allt i huset på The Concept. Han var 6 år första gången när han gick in i sin mammas garderob och provade hennes kläder.
-Jag blev mobbad i skolan för att jag var feminin men det upphörde den dagen när jag började uppträda inför hela skolan. Det var då jag upptänkte hur jag kunde vända från att vara i underläge till att äga situationen. Jag har studerat dans i tre år. När jag var 17 år klev jag ut på scen ordentligt första gången. Jag kom till The Concept för att jag känner Ola Grönberg och Johan Espeland som är kreativa producenter för Wallmans sedan tidigare. När Ola frågade om jag ville göra det här sa jag ja. Jag håller också på med föredrag och Dj:ar. Dessutom hade jag inga fasta planer för i år så det här passade perfekt. Bonus är att man är på en plats, det är också skönt. Jag är van att turnera runt om i Skandinavien men nu kan jag jobba nära mitt hem. Det här är ju ett drömläge helt enkelt.

Åsa Lundmark sjunger och har gjort det sedan tidig ålder. ”När jag var 3 år frågade min mamma om vad jag ville bli när jag blev stor. Mitt svar var sångerska, cirkusprinsessa eller stridspilot.”
-Jag har jobbat med Ola Grönberg tidigare och det här kändes som ett roligt projekt att haka på. The Concept är lite speciellt på det sättet att de förslår vilka låtar jag ska sjunga. Men i slutändan kommer vi överens så jag har alltid ett ord med i leken.

Creative Duo består av Zbyco Sobierajski och Michael Nowosadko från Polen. De har bott här i Sverige sedan januari. Killarna var väldigt unga när de började träna.
-Du kan öva på ett enda nummer från 5 år till 20 år. Allt beror på hur noga du vill vara och hur mycket du vill finslipa på ditt framträdande. För oss är det dessutom lite annorlunda. Visst finns det de som är gamla, 40-50 år, som fortfarande håller på. Men att vara akrobat är en begränsad tid av sin ålder. Det gäller verkligen att ta hand om sin kropp. Vi känner väl till producenter och övriga inom företaget. När vi hörde vilka som skulle vara med och då var det absolut inte svårt att tacka ja. När vi uppträder är det speciellt, vi är i vår bubbla av koncentration så det är svårt att uppfatta publiken. Men att uppträda inför en liten publik nära scenen på en fast plats var en stor orsak till varför vi sa ja till att vara här.

 

Text Patrik Laijronsdotter och Camilla Käller
Foto Camilla Käller