Pressmeddelande Lasse Stefanz tar sin krogshow ”Exclusive – De första ljuva åren” till Kajskjul 8 i Göteborg


 
För första gången tar Lasse Stefanz sin unika krogshow ”Exclusive – De första ljuva åren” till Göteborg och Kajskjul 8!
 
För över femtio år sedan gjorde Lasse Stefanz sin allra första spelning, i en bingolokal. Efter tusentals spelningar på landets alla dansbanor, 56 studioalbum, grammisar, melodifestivaler och konserter gör de sin krogshowsdebut. Den 13–14 september står de på scen. På Kajskjul 8 nere i Göteborgs hamn.
 
Lasse Stefanz musikaliska framgångssaga började med repetitioner i hönshuset hemma i Gärds Köpinge och det första framträdandet en bingoafton i Ringelund för femtiotvå år sedan. Nu har bandet tagit sin hyllade konserthusföreställning till krogscenen. Med showen bjuder de på en lång rad av sina mest älskade låtar tillsammans med nostalgiska filmklipp och en odyssé över bandets skiftande klädstil. Har man spelat in 56 originalalbum, belönats med grammisar och många andra utmärkelser så finns det en hel del att berätta. Det blir en fint komponerad kväll med klassiker och en del oväntade musikval ur en katalog som omfattar närmare 700 låtar inspirerade av country, blues, visor och rimmen i gamla skillingtryck.
 
– Det här ska bli en fantastisk utmaning. Vi har med gott resultat gjort konserthusturné det senaste året, med sittande publik som lyssnar på våra låtar. Krogshow är nåt helt nytt för oss och nu får vi skruva konceptet lite till, det känns spännande. Säger Olle Jönsson
 
Radio- och tv-profilen Thomas Deutgen som har följt bandet under många år samtalar med bandet mellan låtarna: -Lasse Stefanz har något extra. Ibland är det svårt att sätta fingret på vad det är. Sången, rytmen, låtvalet, spelstilen. Eller helt enkelt att de är äkta, menar Thomas.Efter 76 varv runt jorden i sin turnébuss ser de verkligen fram emot att få berätta om de första ljuva åren, de första femtiotvå.
 
– Lasse Stefanz har ju publik i flera generationer vilket är väldigt häftigt. En institution som idag är legendarisk efter över 50 år på turné. Nu ges möjligheten att ihop med en god middag få höra alla hits kombinerat med mängder av turnéminnen, jag lovar att det blir minnesvärda kvällar. Säger Thomas Deutgen
 
Om Lasse Stefanz
 
Efter närmare 700 låtar med hits som ”Vid en liten fiskehamn”, ”Det regnar och regnar” och ”De sista ljuva åren”, varav ett fyrtiotal på Svensktoppen är det inte konstigt att Lasse Stefanz är Nordens största dansband. Idag har de följande uppställning: Olle Jönsson. Bandets självklara frontfigur började med musik som tolvåring och har varit med de första femtio åren. För Olle handlar musik om att beröra. Det måste gå in i hjärtat hos de som lyssnar och dansar. I slutet av 60-talet kom Christer Ericsson med i bandet. Sedan dess har han spelat gitarr, skrivit många av bandets hits och basat över bandet. Bandets trummis Gunnar Nilsson kom in när Olle fick problem med sina handleder för tolv år sedan. Han repade snabbt in ett hundratal låtar och är sedan dess bosatt bakom trumsetet. Jonas Rignell – keyboard, dragspel, gitarr – har varit med sedan 2011. När Lasse Stefanz klev in i musikaffären där han jobbade och frågade om han ville vara med men han inte tacka nej. Under första spelningen satt ett par miljoner i publiken. Det började nämligen med Mello. Anders ”Dallas” Dahlgren debuterade i bandet som basist 2015. Efter att ha följt bandet på håll under flera år kastades han in i hetluften med både skivinspelning och konserthusproduktion. Henrik Svensson anslöt sig till bandet innan jul. Han spelar saxofon och klaviatur. En pojkdröm som gått i uppfyllelse.
 
”I femtio år har vi spelat och framträtt inför miljoner människor. Ingen kan räkna dansstegen. Vårt jubileum är ett halvt sekel. Mina vänner och jag kommer att färdas tusentals mil i vår buss framöver. Vi skrattar, vilar, sover, spelar kort och läser tidningar och böcker. Det är ett särskilt liv för sig. Jag är stolt och tacksam för att få vara en i bandet. Om jag hade fått leva om mitt liv, så hade jag inte valt en annan väg. De sista ljuva åren väntar på oss i framtiden.”
 
Skrivet av Björn Ranelid speciellt för Olle Jönsson och Lasse Stefanz.
 
Biljetterna är släppta via www.kajskjul8.se, telefon 031-10 75 50 eller mail: bokning@kajskjul8.se ”Exclusive – De första ljuva åren” den 13–14 september 2019.

 

Om Kajskjul 8

Kajskjul 8 är en intim scen för storslagen underhållning. Genom åren har en rad av våra mest folkkära artister stått på scen, bland annat Petra Mede, Mia Skäringer, Tommy Körberg, Jerry Williams, Galenskaparna, Pistvakt samt Stefan Andersson. Såväl publiken som artisterna uppskattar den personliga atmosfären som präglar Kajskjul 8. Läs mer via www.kajskjul8.se
 
werecki promotion company
Promotion & kommunikationsbyrå inom:
Artist, Musik, Turneér, Konserter, Teater, Nöje och Krogshower.
Läs mer se: www.werecki.com
 
Rickard Werecki
 
Text: pressmeddelande Rickard Werecki