Pressmeddelande: Tobias Persson ”Man på prov” åker på sverigeturné i höst

 

 

Komikern Tobias Persson och ”Man på prov” har mottagits med stående ovationer och lysande recensioner under vårens turné. Nu kan vi med glädje meddela att Tobias tar med sig sin kritikerrosade humorföreställning – regisserad av ingen mindre än Rachel Mohlin – vidare ut på stor turné i höst.  Det är närmare bestämt i 12 orter runt om i landet där det nu står klart att ”Man på prov” kommer spelas.

”Ni som älskar bebisar så mycket, varför skaffar inte NI barn?!” Om Tobias Persson fått en krona för varje gång den frågan ställts hade han nästan inte behövt ta banklån till otaliga IVF-försök.

I fyra års tid levererade jag provrör på dagtid och stand up comedy på kvällstid. Utöver det stod jag i adoptionskö, gick föräldrar-utbildning, gjorde ”värderingsövningar” från helvetet och försökte hålla äktenskapet vid liv, berättar Tobias Persson.

Humorföreställningen ”Man på prov” är en djupt personlig berättelse om längtan efter barn. ”Man på prov” är dock allt annat än tung och allvarsam – efter 17 år på landets alla humorscener, med priset ”årets manlige komiker” i bagaget, manusskrivande, otaliga tv- och radioframträdanden har Tobias förmågan att sätta knorr på allvaret utan att trivialisera. Publiken bjuds på befriande och bitvis svart humor – allt ur en pappas perspektiv.

”Underbar tragikomisk förställning av allra bästa slag. Som lockar till skratt hela tiden. Texten är inte bara skriven med perfekt känsla för de smådetaljerna. Den är dessutom suveränt framförd.”

++++  Aftonbladet

”Man på prov håller högsta klass. Persson levererar med en sån självklarhet att jag frågar mig vad som är inövat manus och vad som är nytt för kvällen. Det finns aldrig något onaturligt i varken ton eller rörelse.”  – TeaterStockholm.se

 

”MAN PÅ PROV” TURNÈ HÖSTEN 2018:

Tors 4 oktober – Växjö, Teatern
Fred 5 oktober – Kalmar, Teatern
Lörd 6 oktober – Stockholm, Maximteatern
Tors 18 oktober – Halmstad, Figarosalen
Fred 19 oktober – Uddevalla, Östrabo
Lörd 20 oktober – Borås, Saga
Fred 26 oktober – Falkenberg, FH
Lörd 27 oktober – Karlstad, Scala
Tors 1 november – Varberg, Teatern
Fred 2 november – Ystad, Teatern
Lörd 3 november – Stockholm, Maximteatern
Fred 30 november – Linköping, Forum
Lörd 1 december – Uppsala, Reginateatern

 

Text och foto pressmeddelande.