Rain Man Oscarsteatern

Rain Man Oscaresteatern foto Mats Bäcker

 

Den 8 oktober hade Rain Man premiär på Oscarsteatern. Röda mattan var utrullad och gäster strömmade till teatern för att se bland annat Robert Gustafsson och Jonas Karlsson i huvudrollerna.  Regi för minglet var proffsiga Petré Event. Mingel fotograf Patrik Laijronsdotter.


 

 

Betyg:

Charlie Babbitt (Jonas Karlsson) arbetar som bilhandlare. Han är en man som är slängd i käften och har svårt för att visa känslor. Han har kämpat sig fram i  sitt liv med liten ekonomi. Men så dör hans pappa och med det förändras hela hans liv. Plötsligt får han dessutom reda på att han har en bror, Raymond.
 
Oscarsteatern sätter upp Rain man. Filmen kom ut under slutet av 80-talet och gjorde stor succé. Föreställningen lyckas verkligen axla den manteln tack vare Robert Gustafsson som är som klippt och skuren för sin roll. Han är både komisk men ändå känslosam och lyckas fånga Raymonds karaktärsdrag. Samspelet mellan Jonas och Robert är också bra och de balanserar hela tiden mellan komiska situationer och finstämda känslor med djup. Vill också poängtera snygg kostym, smink och scenografi som är minimalisk men ger en absolut 80-talskänsla.

 

TITEL: Rain Man
KATEGORI: Teater
TID: 2 tim 20 min inkl paus
PLATS: Oscarsteatern
RECENSERAD AV: Camilla Käller
FOTO: Mats Bäcker
BILJETTBOKNING: Showtic