Schlagerkvällen och Rhapsody In Rock 2017 Pride Park

Jag var sjuk under Pride veckan och kunde tyvärr inte göra så mycket som jag önskade. Men här kommer ett inlägg om Schlagerkvällen och Rhapsody In Rock som min vän och skribent  Marlene Rindå Jikita har skrivit/Camilla Käller.

 


 

Schlagerkväll i Pride Park. Alla har sagt att Schlagerkvällen är den bästa, så det var något jag som ”pride-nybörjare” såg fram emot och visst var det kul – men det var inte bäst. Claes-Johan Larsson och Elisabeth Andreasen ledde kvällen och presenterade mängder med gäster som Ace Wilder, Dinah Nah, Owe Thörnqvist, Lotta Engberg, Hanne Krogh, Sarek och Slavko Kalezic från Motenegro som var med i ESC 2017. Slavoko framförde en av årets mest populära bidrag från ESC 2017. Jublet visste inga gränser när varje artist gjorde entré, men mest lät det nog när Owe Thörnqvist kom in på scen. Med munspelet i sin hand satt han på en stol och drog av ett gäng låtar och charmade publiken totalt. Regnet vräkte ner, men var gjorde det! Bra artister och en härlig kväll, men inte den bästa – inte enligt mig.

 

 Rhapsody In Rock lyfte taket! Det var kvällen jag såg mest fram emot under hela vecka. Robert Wells och hans musiker var ”nykomlingarna” för året och tillsammans med Nanne Grönvall, Nina Söderquist och Johan Boding fick de hela Pride Park att gunga i takt med musiken. En skön kväll med en perfekt blandning av klassiskt, boogiewoogie och rock, så som bara Robert Wells kan. De var ”nykomlingar” i Pride Park detta år men jag hoppas att jag kan njuta deras show igen år efter år. Det var så bra! Ni som inte var där missade verkligen något.

 

 

 

 

 

Text och foto Marlene Rindå Jikita
Vill ni se och läsa mera om vad Marlene upplevde under Pride-veckan kan ni titta in på hennes blogg. Klicka här