Silja Rock 2016

Silja Rock har funnits sedan 12 mars 1994 och återkommit varje år. Men det var första gången jag åkte den populära konceptkryssningen trots att de funnits i 23 år.

Silja Rock 2016

Farbror Fläsk, Silja Rock 2016

Resan började med att det återkommande partybandet Farbror Fläsk spelade. 13.30 får du kliva ombord på M/S Symphony och redan från start är partyt på topp uppe på soldäck! Farbror Fläsk kan verkligen få igång den redan glada skaran på ca 2000 personer. Att solen sken gjorde inte saken sämre! Två dygn av otroligt schysst musik som är en blandning av det mesta! I år samsades stilar som hårdrock, Irländsk pub musik med en touch svenska folktoner tillsammans med party coverband som spelade allt från Bob Marley till AC/DC låtar. Mellan live framträdande är det också disco för de som vill dansa.

Silja Rock 2016

Engmans Kapell, Silja Rock 2016

Ett  annat band värd att nämnas i en mycket kort sammanfattning är Engmans Kapell som jag blev positivt överraskad av att höra, de hade en härlig närvarokänsla och skönt gung i sina låtar.

Silja Rock 2016

Amaranthe, Silja Rock 2016

Även Amaranthe gillade jag stenhårt! Vilket drag och tryck i liveframträdandet. Det är tungt och det rockade fett om dem.

 

Silja Rock 2016

Handsome, Silja Rock 2016

Underbara människor gör att stämningen ombord på båten är något man alltid kommer att minnas med ren glädje!
Det är en öppenhet på båten och ”vänskap” mellan alla som är svårslagen att hitta. Den måste verkligen upplevas! Många av resenärerna återkommer år från år, det kan bara betyda i mina öron att Silja Rock är en succé.  Har ni aldrig åkt Silja Rock så gör det. Det är ett minne för livet. Det som också var bra på båten var att det var en ganska jämn (hög medel)ålder på de som åkte. Det tror jag bidrog till den goda stämningen. Balticevents har verkligen lyckats med detta koncept.
Några av banden jag hann med att se var: Engmans Kapell, Farbror Fläsk, Handsome, Sator, Tony Carey – The Dio Year, Amaranthe, No Limits, Quireboys och The Show Must Go On.

Quireboys, Silja Rock 2016

Quireboys, Silja Rock 2016

Hela 2016 års Line Up:
Amaranthe, Engmasn Kapell, Farbror Fläsk, Handsome, Hardcore Superstar, No Limits, Outshine, Quire Boys, SATOR, Shock Rock Party, Skintrade, The Show Must Go On, Tony Carey – The Dio Year, Twin, W2.

The Show Must Go On, Silja Rock 2016

The Show Must Go On, Silja Rock 2016

Arrangör: Balticevents
Tallink Silja
Silja Rock 2016
BOKA 2017 SILJA ROCK

 

Foto och text Camilla Käller
Copyright Camilla Käller.