Tävling American Idiot, Cirkus, Stockholm

Nu tävlar jag ut två biljetter till rockmusikalen American Idiot i samarbete med Blixten & Co. Ni vinner två biljetter till 5 mars 2016 och ni kan välja på matiné eller kvällsföreställning. Tävlingen pågår mellan 16 feb – 23 feb 2016.

 

pressbild: American Idiot

pressbild: American Idiot

Musikalens handling:

Den 20 februari har rockmusikalen American Idiot premiär på Cirkus i Stockholm. American Idiot är baserad på punkrockbandet Green Days klassiska skiva med samma namn och har gjort succé på Broadway i New York där den vunnit två Tony Awards och en Grammy för Bästa musikalalbum. American Idiot är ingen vanlig musikal utan mer som en pampig rockkonsert med sångare, dansare och ett liveband som gestaltar Green Days klassiska hits på scen. Huvudrollen spelas av Viktor Norén (Sugarplum Fairy och Viktor & the Blood).

När Billie Joe Armstrong i Green Day skrev låtarna till albumet byggde han hela skivan som en berättelse i flera akter. Regissören Michael Mayer blev så imponerad att han tog kontakt med Billie Joe och tillsammans gjorde de en rockföreställning baserad på skivan som hade premiär på Broadway i New York 2010.

American Idiot är en explosiv historia om vrede, kärlek och vänskap i en värld som för evigt förändrades efter den 11 september 2001. Vi möter de tre vännerna Johnny, Will och Tunny som driver omkring och försöker komma underfund med vad de ska göra av sina meningslösa liv. Huvudrollen som Johnny görs av Viktor Norén från banden Sugarplum Fairy och Viktor & the Blood. De andra huvudrollerna spelas av Petter Snive, Alexander Lycke, Zandro Santiago, Frida Modén Treichl och Nina Knutsson och bandet består av musiker från några av landets mest inflytelserika punk- och rockband.

[Form id=”14″]