Trollkarlen från Oz

Betyg:

I den fria nytolkningen av ”Trollkarlen från Oz” är allt upp och ner. Med en stor dos humor och allvarsam botten möter vi en trollkarl som bygger murar runt sig själv av rädsla för att möta omvärlden – en värld fylld av motarbetade plåtgubbar utan hjärtan, dansanta lejon som lider av scenskräck och rockande fågelskrämmor utan hjärnor. Dit anländer också Alice, som bara har vänner på Facebook, Dorothy som vill kunna sjunga vackert för att göra andra stolta och hunden Toto som spelat in fler Die Hard-filmer än självaste Bruce Willis.

 

Väldigt modern uppsättning med Facebook, Instagram och alternativ fakta. Snygg kostym och bra musik på en snygg scen. Tyvärr så var det några ord man inte hörde vad de sa men det är inget som förstör. Skådespelarna gör ett säkert och bra intryck när de är på scen.

 

TITEL: Trollkarlen från Oz
REGI: L. Frank Baums
MEDVERKANDE: Theresia Widarsson, Peter Sundén, Alexander Rådlund, Ida Johansson, Mats Melin, Maria Eriksson, Ellinore Holmer, Hanna Lundqvist, Niklas Hillberg, David Gustavsson, Johan Svangren, Martin Redhe Nord, Sanna Limell, Pär Styrman, Kitty Jonsson, Daniel Holmberg, Marita Haals Skog
KATEGORI: musikal
LÄNGD: 2 tim 15 min
PLATS: Ericsson Globe
RECENSERAD AV: Patrik Laijronsdotter
FOTO: Emma Svensson
BILJETTBOKNING: Glada Hudikteatern