Wells vid flygen med Sonja Aldén, Magnus Carlsson och Maria Wells

Robert Wells Foto Camilla Käller 2021

 

Robert Wells släpper ett nytt VOD program på VOYD som heter Wells Vid flygeln med (och artisters namn)
Det här är ett VOD program där man får lär känna artisterna bättre och mera personligt. Wells Vid flygeln med Sonja Aldén, Magnus Carlsson och Maria Wells har premiär den 25 november 2021.
 
Kan du berätta lite om programmet?
Jag fick idén för många år sedan.
Inspirerat av 70- och 80-talets TV-program när Sveriges Television, SVT, sände musik- och intervjuprogram ledda av pianisten Berndt Egerbladh.
Han återkom under många säsonger med intima och nära samtal med sina gäster som även sjöng i programmet. Då var de två till antalet i studion.
I denna serie vill jag även bjuda på mötet mellan de artister jag med i programmet. Så antalet har utökats till minst två gäster.
 
Hur kom du på idén?
Som artist har jag under många år själv blivit intervjuad ett flertal gånger, oftast inför en turné eller ett skivsläpp. Man blir lite av en säljande robot.
I min programidé är jag mycket mer nyfiken på att träffa artistvänner och prata om historien bakom deras artistkarriärer. Varför de började med musiken, hur de förbereder sig och vilka som varit deras stora inspirationskällor. Och självklart en hel del oväntade musikaliska nummer. Från början hade vi bestämt att vi skulle spela in programmet i en stor studio med publik och husband. Det är ett härligt format i sig. Men efter denna långa pandemi har jag spenderat en stor del av dygnet övandes vid flygeln, hemma. Då föddes idén, varför inte bjuda hem kamera-, ljudcrew och artister till mig och Maria. Det ångrar jag inte en sekund. Tankarna är redan på väg mot en fortsättning av detta format. Ett riktigt härligt sätt att ses med kollegor och musicera.
 
Kan du berätta någon Bakom Scenen minne från inspelningen?
Tanken var att vi skulle laga mat som paus i programmet. Men så kom jag på att gatuköket i Marieberg vid tidningshusen, Nyhetsgrillen, har designat en egen Tunnbrödrulle till mig, helt efter mina önskningar. Alltså äkta turnémat. Namnet på rullen är döpt av Janne, som äger grillen, till: Wells Pianorulle. Filmteamet och jag slängde oss i väg till grillen och fixade pausmaten till programmet. Det är något man ofta äter som turnérande musikant, så är det just korv.
 

 

Artister och filmteamet. Foto Camilla Käller 2021

Länk till programmet som släpps den 25/11-21 kl 18
 
Text och Foto Camilla Käller