Allsång på Skansen program 2 2022

 

I veckans allsång besöktes Sanna Nielsen av Åsa Jinder, Janice, Theoz, Sundsvalls kammarkör och så kvällens största dragplåster Tomas Ledin. Sanna jubilerade dessutom med sin 50:e sändning denna kväll och bar då passande nog guldfärgade kläder.
 

 
Sanna drar igång den första allsången efter att signaturen tonat ut. Det är Robert Brobergs ”Ingela”.
 

 
Därefter presenteras Theoz som gör sin ”Som du vill” från årets Melodifestival. Sångaren har många unga fans i publiken, vilket också hörs. Theoz har ”Snacket på stan” som allsång vilket ger minst lika mycket drag som under hans egen låt.
 

 
Åsa Jinder spelar en fin somrig visa vid namn ”Vildros” på nyckelharpa. Hon fortsätter sen på samma lugna spår då ”Av längtan till dig” står som följande allsång. En allsång med en lite mer nära känsla.
 

 
Tomas Ledin är näst ut och har sitt band med, som han kallar för sitt eget E street band. Förutom att få avsluta kvällen lite senare kör han här sin ”Långt ute på landet”, där hela publiken så småningom står upp. Även allsången är hans egen, närmare bestämt ”Inatt är jag din”. En låt som många kan, vilket märks på draget bland de som sökt sig till Sollidenscenen.
 
Så kommer kvällens lekfullaste punkt i programmet, nämligen allsången ”Vi bor på landet”. En låt med lite rolig text samt där djurläten ingår. Dessutom allt mer text ju fler verser in man kommer. Man måste beundra Sanna som tycks hinna med all text utan att vricka tungan medan hon glatt strosar runt i gångarna.
 

 
Janice intar så scenens mitt och ger sin ”Make me feel”, en lite lugn och skön låt. För att därefter ta alla med på en resa till ”Magaluf” som allsång. Publiken är på.
 
Sundsvalls kammarkör hyllar Kjell Lönnå som gick bort här i maj. Kören bjuder på körsång i form av ett litet medley som består av först ”Sommarpsalm” för att sen presentera de olika stämmorna i ”körtrall”. Kören niger också då och då under sången.
 

 
Som avslutning äntrar så Tomas Ledin återigen scenen och river av ett litet medley med ett urval av hans hits såsom ”Helt galen i dig”, ”Vi är på gång” och ”Sensuella Isabella”. Här är det ett rejält tryck och responsen han får är en stående publik som diggar med samt tar över sången i de partier där sångaren ber om det.
 
Det fortsätter på i stort sett samma sätt när programmet är över och Tomas får scenen själv för en stund. Även här plockas flera av hans hits fram, både nya och gamla, där ”Sommaren är kort” får avsluta allting i äkta allsångsanda.

 
Allsång visas varje tisdag på SVT1. Det finns också tillgång att se på SVTplay.
 
Text och Foto Diana Wikström