Allsång på Skansen program 4

 
Vi har kommit till det fjärde progammet för sommaren från Solliden. Då bjöd Sanna Nielsen upp till dans med hjälp av Casanovas och Eliza. Utöver det hade Sahara Hotnights ett mål – att hetta upp denna sommarkväll ytterligare genom att ge hela två låtar. Lägg så till Tone Sekelius, Linnea Henriksson och en kvartett som hyllade Povel Ramel så har vi en blandning av sött och salt.
 

 
Casanovas presenteras ut på scenen först. Bandet intar trappan och ger en typisk dansbandslåt. En glad och trallvänlig ”Varje gång du ber mig”. Låten tycks gå hem sådär lagom hos publiken som sitter ner under hela låten. Påföljande allsång ”Inget stoppar oss nu” har bra drag men det sitts fortfarande ner under tiden.
 
Sanna kastar sig sen direkt in i nästa allsång ”En gång jag seglar i hamn” och i princip hela Skansen faller in i armkroksgung.
 
Sahara Hotnights intar därefter plats vid sina instrument och bjuder på deras gamla hit ”Cheek to cheek”. Tjejerna får lite respons i form av handklapp under denna upptempolåt.
 

 
”Hon kommer med solsken” är kvällens tredje allsång. Passande låt textmässigt för övrigt.
Sedan ombeds vi vända blickarna mot scenen där Linnea Henriksson nu står och glittrar i sin paljettklänning. Hon drar igång ”Som du sa”, hennes senaste singel som är en låt med dansant melodi. Linnea ber publiken att klappa i takt och de lyder sångerskan, sittande.
”Eloise” är hennes allsång. Här börjar folk vakna till och komma upp så smått på fötterna.
 

 
Povel Ramel skulle ha fyllt 100 år och hyllas i ett ganska så långt medley av Helen Sjöholm, Sussie Eriksson, Linus Wahlgren och Per Andersson. Förutom Sanna Nielsen då. De hinner med en hel radda av Povels låtar. När gänget kommer till ”Ta av dig skorna” märks det att folk känner igen den väl. Efteråt ges kvintetten stående ovationer.
 

 
Dags för Sahara Hotnights igen, den här gången med låten ”Reverie”, en minimalistisk rocklåt som får respons i forma av handklapp. Maria och Jennie ur bandet går sen ut i gångarna och sjungandes allsången ”34:an”.
Så snart den tonat ut kommer Eliza ut och drar igång ”Världens bästa servitris” som nästa allsång tillsammans med Sanna.
 

 
Så blir det till sist dags för Tone Sekelius att möta allt folk framför scenen. Här tar det inte lång stund in i ”My way” innan folk står upp. Tone är uppenbarligen kvällens stora dragplåster. Allsången ”Leva livet” får även den upp folk på fötter. Här och var kan även ses dans.
 

 
Linnea Henriksson får efter ordinarie timme scenen helt för sig själv i ytterligare några låtar, där ”Säga mig” tas emot lite bättre. Sångerskan avslutar kvällen med låten ”Halmstad”, där hon även passar på att testa publikens sång.
 
Foto och Text Diana Wikström