Anton Hagman aktuell i Grease på Nöjesteatern i Malmö.

 

Anton Hagman är 20 år. Han har varit med i Melodifestivalen två gånger. I höst är han aktuell som Danny i musikalen Grease på Nöjesteatern i Malmö. Jag tar pulsen på Anton och frågar honom hur taggad han är på sin första roll i musikal.
 
Jag är supertaggad! Det är första gången som jag gör musikal så jag är väldigt nervös men det ska bli väldigt roligt. Det är med att läsa in manus bara det är en främmande grej för mig för det är ändå inte som att plugga in en text till musik. Ärligt så vet jag inte hur det fungerar. Men jag tror att jag kommer att läsa igenom manuset ett antal gånger och sedan markera ut mina repliker och börja repa in dem mera så jag kan dem utan. Jag är inte helt främmande för Grease för filmen har jag sett med mamma massor av gånger så den är jag uppvuxen med lika så musiken i filmen. Jag älskar verkligen filmen. Men när jag blivit äldre har jag också tittat på den själv och det långt innan att jag fick veta att jag skulle spela Danny nu i höst så jag har verkligen bildat mig en egen uppfattning. Det som är roligt är att min mamma har sagt att ”Du ser ut som Danny, du borde göra Grease” och nu får jag möjlighet att förverkliga det. Jag har alltid vetat att jag vill stå på scen från det att jag var litet men det har varit inom musiken och sången. Att agera så här i en roll är väldigt nytt för mig, men det har nog funnits där undermedvetet att en dag vilja ta nästa steg. Jag är inte uppvuxen med teater men jag brukar se brorsans saker för han går på teaterlinje och sedan har jag sett lite annat också.
 
Jag kan ändå känna igen mig i Danny
Jag är väl lite lik honom för att jag kan sätta mig in i Dannys sätt att vara, just det här att vara tuff och att vara lite rebellisk. Jag har väl gjort lite dumheter när jag var yngre så jag kan absolut förstå den biten. Men den här biten med att passa in känner jag inte igen mig i. För Danny är det viktigt att passa rätt i gänget så han kanske inte alltid vågar vara sig själv känner jag. Så är inte jag. Jag har alltid gått min egen väg och känt mig trygg i det jag gör och jag kan vara mig själv.
Jag tror att jag och Danny [karaktären i Grease spelad av John Travolta red. anm] passar ihop, vi har något gemensamt som jag inte kan förklara riktigt.
 
Hoppas att mina fans kommer och ser mig.
Jag har byggt upp en fans-skara genom Melodifestivalen och jag hoppas på att de kommer och ser mig. Det är lite samma målgrupp. Det är föräldrar med barn som går och ser Melodifestivalen och jag hoppas även att de kan även komma och se Grease men det banar också vägen för ny publik en lite äldre publik. De som är uppvuxen med filmen. Det ska verkligen bli spännande det här.
Jag hoppas att leverera den bästa Grease som spelats på en scen hittills och vara hundra procent närvarande. Jag och Caroline Johansson Kumunen min motspelerska som spelar Sandy har så fin kontakt vår personkemi klickar verkligen och det hoppas jag att vi kan förmedla ut till vår publik som kommer och ser oss.
 
Jag har stora drömmar
Min musik har varit väldigt olika, speciellt de två låtarna som jag tävlat i Mello med. Nu kommer jag att släppa en ny singel snart och det kommer att bli ytligare ett nytt sound lite mera åt RnB/pop med inslag av hip hop känsla. Jag utvecklas så snabbt det är därför musiken växlat så mycket. Men nu känns det genom den nya singeln som att jag har hittat mitt sätt att uttrycka mig. Jag känner att jag har hittat hem rent musikaliskt så som jag vill vara idag. Min dröm är att lyckas i Sverige men jag känner att det är för litet, jag vill ut i världen och slå internationellt det är min dröm och mitt mål. Sedan hoppas jag såklart att jag också kan stå på scen och göra musikal och kunna kombinera allt det här. Det är tur att jag har skrivet så mycket musik som är färdigt för när allt snurrar igång kan jag tänka mig att det blir mycket att göra och att fritiden inte kommer att räcka till.
 
Mina stora förebilder är Led Zeppiln och Freddy Mercery.
Freddy Mercury är verkligen min stora förebild speciellt sceniskt jag vill kunna skapa stora konserter men ändå vara närvarande med en stark utstrålning. Men jag lyssnade också på Led zeppiln och Rolling Stones när jag var yngre. Jag gillar att se live-konserter både på youtube men även att gå på det. Det gör mig inspirerad att vilja skriva musik och bli stor.
Jag skapar min musik mycket när jag är glad eller mår dåligt. Mår jag dåligt blir det oftast lugnare musik medans om jag är glad så blir det poppigare. Jag inspireras också mycket av fantasin och jag älskar att spela datorspel det har jag gjort sedan jag var liten. Gillar fantasivärldar som andra skapar men som även jag själv kan göra. När jag är ledig kan jag gå till studion och bara sitta och leka fram melodier och låtar. Men jag gillar också att laga mat det kan ge mig insperation.


 
Jag älskar tatueringar.
Jag har tatuerat massor på kroppen. Tanken är väl inte att det ska vara på hela kroppen men det kommer säkert att bli så tillslut. Känslan när en tatuering är klar är obeskrivlig skön. Dels det här med att det gör lite ont och att man klarat av smärtan. Sedan ser jag hur snyggt det blir när resultatet är klart. Då blir det som en liten kick. Men jag rekommenderar de som funderar på att göra det, gör inte allt på engång. Smaken förändras!
Men min första tatuering är från Star Wars sedan har jag tre A:n de står för våra namn. Anna, Albin och Adam (syns inte på bild red. anm), vi är ju fyra stycken i familjen och alla namn börjar på A men mig själv bär jag alltid med mig. Jag Ceasar också på armen för att jag alltid har älskat medelhavet och min farfar är adopterad till Polen från medelhavet men vi vet inte vart, men det känns som en liten samhörighet där (syns inte på bild red.anm).  jag var liten var jag och min bror hemma ensam mycket för att min mamma och pappa startade upp en egen firma. Vi spelade mycket datorspel. Så lejonet på armen står för War Craft som jag och brorsan älskade att spela då. Döskallen som jag har och röker symboliserar  musiken som jag har blivit inspirerad av, framförallt rocken. Rosen som finns med på armen den binder ihop allt bara den står inte för något speciellt. har 
 
Nu ser jag verkligen fram emot hösten och att få spela Danny för er på Nöjesteatern i Malmö, vi ses väl hoppas jag.
 
Länk till biljetter och Nöjesteatern i Malmö
 
Text Patrik Laijronsdotter och Camilla Käller
Foto Camilla Käller.