Intervju Anna Norberg

Anna Norberg är en kvinna med många bollar i luften hon är en del av Dröse & Norberg. Som framgångsrikt producerar familjeteater med sikte på arenor och turnéer runtom i Sverige. Hon arbetar mycket på kontoret där har Anna övergripande hand om ekonomi och marknadsföring men egentligen fungerar jag som allt i allo. Vi producerar inte bara familjeteater utan även annat. Vi vill vara så bred som möjligt i det vi gör. Alla ska känna att de får ut något av att se våra föreställningar. I år åker vi ut med Robin Hood den är kanske riktad lite till de äldre barnen. Vi har sagt att vi skall göra 10 familjeproduktioner innan vi blir 60 år det är vårt mål. Just nu är vi uppe i fem. Livet går fort och det gäller att ta vara på varje ögonblick.
 
Personalen har ett högt tryck på sig.
Robin Hood får premiär i höst och det kommer att bli en utmaning att sätta upp den med regi och allt. Det är mycket fart och action så det kommer att bli en utmaning helt klart. Men det är det som är det roliga att det händer saker hela tiden även sedan när vi är ute på turné.
Vår turnéledare har också ett högt tryck på sig, hon och Personal Manager det vill säga teknik är de viktigaste vi har när vi är ute på vägarna. De börjar klockan 05 på morgonen och bygger upp hela scenbilden. Klockan 11 ska allt vara klart och 13.00 kommer publiken och efter cirka 2tim 30 min rivs allt igen.
 
Inspiration.
Vi hämtar inspiration när vi ser på anndra produktioner vi åker mycket utomlands och ser på teater våra stora förebilder är Cirque du Soleil där målgruppen är alla åldrar och där de skapar magi med varje föreställning de gör. Just med Robin Hood så är det historien som är det intressanta och det är verkligen en bra berättelse som är tidlös.
 
Vilken karaktär i Robin Hood är du mest lik privat?
Det finns en roll som kommer heta Rebecka som är lite åt zigenarhållet med temperament. Jag tror att det skulle vara jag. Jag har temperament men har lärt mig att behärska mig med åren.
 
Brukar ni ge till de som har det sämre ställt?
Ja. Vi jobbar med Lions nu. För något år sedan var vi nere i Adana, Turkiet, och träffade de som bodde ute på fältet plus att vi delade ut matboxar. Lions står med oss och samlar in pengar. Förra året fick de in över 300 000 kronor. De byggde skolbaracker, i år är det inga kontanter längre och det är ett stort problem för då ger inte folk pengar i en bössa. Vi försöker hitta andra vägar som till exempel Swich.
 
Länk till Dröse&Norberg och biljetter
 
Text Patrik Laijronsdotter och Camilla Käller
Foto Camilla Käller