Åtta Kvinnor

Betyg:

Åtta kvinnor på samma plats och en mördad man. Men vem är den skyldige? Det saknas motiv och bevis men ändå blir alla misstänkta. Den här pjäsen bygger på filmen med Catherine Denevue och Isabelle Huppert. Men i Stadsteaterns version ser vi bland annat Sharon Dyall och Siw Malmkvist på scen.

 

Rolig kvick komedi med rappa repliker. Kan bli lite gapigt och skrikigt när det är som mest kalabalik bland de åtta kvinnorna. Men det är en bra tolkning och musik är kära hits som känns igen speciellt från 60 och 70 talet. Vill också att ni lägger märke till Janne Tavareus som spelar alla instrument, han är så viktig i pjäsen men ändå så ”syns han inte”. Otroligt proffsigt! Kostym är mix men kanske mest tydliga influenser från 60 talet. Det är en klassisk vem är mördaren och det är ganska förutsägbart. Men det gör liksom inte något då det är så otroligt underhållande. Sången är perfekt också och det här är bra men kanske främst för den lite äldre publiken.

 

TITEL: Åtta Kvinnor
REGI: Anna Novovic
MEDVERKANDE:  Alexandra Zetterberg Ehn, Annika Hallin, Sandra Huldt, Sharon Dyall, Agnes RAse, Annika Rimbléus, Siw Malmkvist, Karin Knutsson, Janne Travares
KATEGORI: Komedi, Kriminal, teater
LÄNGD: 2 tim 30 min inkl paus
PLATS: Klarascen, Stadsteatern Stockholm
PREMIÄR: 2018-01-25
RECENSERAD AV: Camilla Käller
FOTO: Stadsteatern
BILJETTBOKNING: Kulturhuset