Ronja Rövardotter Stadsteatern Stockholm


 
Betyg:

 

Familjeföreställning baserad på boken Ronja Rövardotter skriven av Astrid Lindgren. Nu har pjäsen nypremiär på kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

 

Nypremiär av Ronja Rövardotter på Stadsteatern i Stockholm. Nytänkande underhållande och dystopisk med apokalyptisk  känsla går de helt ifrån filmen med samma namn och skapar sig en helt ”egen” miljö vilket är helt rätt! Karaktärerna kommer fram bättre i denna moderna tolkning och det är fart och fläkt med även lugnare partier. Närheten mellan Ronja och Birk finns tack och lov kvar och blir ännu mera jordnära i denna ”karga” miljö. Dansnumren är häftiga att se liksom kostym.  Christer Fant som Borka är väl värt att lägga på minne. Musiken svänger det om och flera gånger ser jag barn som får lust att dansa(!)  Det här är bra riktigt bra men barnen bör vara teatervana och det är ganska länge som du sitter stilla på din stol.

 

TITEL: Ronja Rövardotter
REGI OCH KOREOGRAFI: Ronny Danielsson och Roger Lybeck
MEDVERKANDE: Matilda Ragnnerstam, Anna Nääv, Johan Marenius Nordahl,  Johannes Lönnå, Göran Ragnerstam, Angelika Prick, Christer Fant, Eva Stenson
KATEGORI: Teater,
LÄNGD: 2 tim 15 min inkl paus
PLATS: Stadsteatern, Stockholm
NYPREMIÄR: 2018-01-25
RECENSERAD AV: Camilla Käller
FOTO: Stadsteatern
BILJETTBOKNING: Stadsteatern