Barnen

Barnen 2019. Foto Sören Vilks

Betyg:

 
Drama, kärlek och intriger i en förrädiskt vardaglig ”Hem till gården”- miljö.
En katastrof har inträffat och det pensionerade kärnfysiker-paret Robin och Hazel har tvingats flytta till en liten stuga utanför strålningsområdet, på den engelska östkusten.
 
En dag dyker Rose upp hemma hos paret. De var alla tre en gång kollegor och vänner på det numera förolyckade kärnkraftverket. Varför dyker hon upp efter 38 år och vad är det hon egentligen vill? Det hela utvecklar sig till ett både roligt och laddat möte, där hemligheter uppdagas och tidigare handlingar får konsekvenser.
 
”Barnen” är ett oerhört rappt och välspelat kammarspel, skrivet av den prisbelönta brittiska dramatikern Lucy Kirkwood.
Med både bitande ironiska repliker och oväntade vändningar, bjuder pjäsen ideligen på både stora och små överraskningar. Det blir aldrig förutsägbart. Stämningen växlar från att vara mitt i de värsta stormarna i ”Vem är rädd för Virginia Woolf”, till sammanbiten eftertänksam tystnad.
 
Regissören Karin Enberg hanterar respektfullt skickligt materialet och i samarbete med sin skickliga trehövdade skådespelarensemble, balanseras med lätthet frågor om existentialism, altruism och vardagsrealism. Frågor som publiken fortsätter att fundera på långt efter föreställningens slut.

 

TITEL: Barnen
KATEGORI: Teater, drama
TID: 1 tim 45 min
PLATS: Turné
RECENSERAD AV: John Haque
FOTO: Sören Vilks
BILJETTBOKNING: Riksteatern