Häxjakten

Betyg:

 

Några flickor har dansat i skogen en natt. Kanske nakna, kanske förhäxade. Prästens dotter var en av de som dansade. Hon ligger nu till synes medvetslös i sin säng. Hon är givetvis ett oskyldigt offer. Någon måste ställas till svars! Snart är hela byn involverad. Häxjakten  är berättelsen om hur en händelse kan få fruktansvärda proportioner. Om masshysteri, maktberusning och vad som händer när alla räddar sig själva och ingen vågar säga stopp.
 
Det är ett gäng skickliga skådespelare på scenen och scenografin är enkel men effektiv. Shanti Roney är fantastisk i sin roll, han lyser starkast på scenen och lyckas fånga alla de olika känslorna som hans karaktär brottas med. Det är bra skådespelare även i de mindre rollerna. Marika Lagercrantz t.ex. har en ganska liten roll men gör den väldigt bra.
Häxjakten behövs , problemen är tyvärr tidlösa. Pjäsen väcker engagemang och jag blir ibland provocerad, ibland mycket berörd. Även om vi vet ungefär hur det gick så är pjäsen väldigt spännande, man vill se hur det går för de olika individerna. Möjligen kunde tempot vara lite högre i vissa delar, det kan bli lite övertydligt. På det stora hela är det en mycket sevärd uppsättning.

 

TITEL: Häxjakten
KATEGORI: teater, drama
TID: 3 tim inkl paus
PLATS: Elverket, Dramaten/Kulturhuset Stadsteatern
RECENSERAD AV:  Jennie Maria Hulth
FOTO: Sören Vilks
BILJETTBOKNING: Dramaten