Dokumentär om Noice på SVT

Dokumentär om Noice SVT 1 på Torsdag kl 21 och fredag 10.15 Foto: SVT

Det är 40 år sedan Noice slog igenom i Måndagsbörsen i SVT. Över en natt blev gruppen populär och slog publikrekord vart än de spelade. I två år befanns sig gruppen på toppen av sin karriär. I dokumentären berättar Peo Thyrén, Robert Klasen och Ola Håkansson och många flera om bandet, berömmelsen, tragedin och hur allt har påverkat dem.

Peo Thyren i dokumentären om Noice som visas på SVT1. kl 21.00 på torsdag och fredag 10.15. Foto SVT.

På scen ställde tre frågor till Peo Thyren:

 
Bandet fyller 40 år i år, har ni tänkt att fira det och hur i isåfall?
 Vi skulle ha gjort ett antal riktigt roliga gig, samt att musikalen skulle ha haft premiär i år. Nu sprack ju tyvärr de sakerna pga covid-19, men det är ju ändå riktiga lyxproblem jämfört med hur hårt många har drabbats. [red anm musikalen flyttas fram till andra datum se hemsidan för mera information]
Läs mera om musikalen här 

 
Noice ger ut en ny låt kan du berätta om det? Du sjunger också på den hur var det?
Den nya låten ”Gustavsberg” är en nostalgisk tillbakablick och jag tycker att det är riktigt roligt att för första gången någonsin ha fått äran att sjunga solo. Jag är verkligen glad för det. ”Gustavsberg” ger vi för första gången någonsin ut på ett helt nytt sätt – tillsammans med vår publik. De är med och investerar i utgivningen och får del av vinsten. Olika personer har gått in med allt från 10 Euro till 400 Euro, och de som investerar minst 100 Euro blir bjudna på en mycket exklusiv specialkonsert.
 
All info  finns här:
 

 
Vad gör gruppen Noice om 10 år?
3. Det är helt omöjligt att säga, men troligen gör vi samma saker som vi började göra på 70-talet, dvs är ute och lirar då och då och ger ut ny musik ibland också.

 

Fakta om Noice:

Bandet Noice bildades i Gustavsberg 1977 av de fyra vännerna Peo Thyrén, Robert Klasen, Freddie Hansson och Hasse Carlsson. 1979 vinner bandet en talangtävling och spelar in albumet Tonårsdrömmar. Våren 1980 medverkar de i SVT:s Måndagsbörsen och blir tonårsidoler över en natt. 1981 gör de 65 spelningar på 63 dagar, och på konserterna är det total hysteri. 1982 lämnar flickidolen och sångaren Hasse Carlsson bandet, som då splittras. Noice har genom åren återuppstått i olika konstellationer och har fortfarande många hängivna fans. Några av deras främsta hits är En kväll i tunnelbanan, Inatt e hela stan vår, Du lever bara en gång och Dolce vita. I början av 00-talet går både sångaren Hasse Carlsson och keyboardisten Freddie Hansson bort i sviterna av tidigare drogmissbruk före 40 års ålder.

 

Missa inte dokumentären som visas på SVT1 kl 21.00 den 24/9-20 och 25/9-20 kl 10.15

 

Text och frågor Camilla Käller. Utom Fakta om Noice Text SVT. Bild SVT.