En Talk Talk Show åter till Stockholm i december 2019

Stefan Odelberg leder den omåttligt populära ’En Talk Talk Show’.
I Göteborg går den för fulla hus varje gång den sätts upp med olika gäster vid varje tillfälle i showen.
Den har även gästat Hamburger Börs i Stockholm, det gick så bra att nu återkommer han med showen igen under december månad.
Det är en underhållnings show full av överraskningar där allt kan hända.
 

 
Roligt att vara tillbaka på Hamburger Börs.
De gillade En talk talk show så vi kör igen. Fyra föreställningar med olika gäster varje gång. Det är ett roligt och unikt koncept. Varken publiken eller gästerna i showen vet riktigt vad som skall hända och det är det som är grejen med showen.
Det skall kännas som en fest och överraskning för alla. Vi har fyra föreställningar och åtta gäster. Den här gången är det ett team på tre personer som väljer gästerna det vill säga jag, Charlott Bergman och Christoffer Bendixen som har varit producent för The Book of Mormon [musikal som gick på China Teatern i Stockholm för fulla hus red.anm]
 
Jag minns premiären i Stockholm förra året.
Den var väldigt rolig. Då var det Kristian Luuk och Pär Andersson. Kristian är en slipad intervjuare själv, han var inte helt lätt att intervjua. Det uppstod också roliga tillfällen under den kvällen som var spontana saker, det var väldigt roligt för publiken.
Nu har vi gjort så att vi låter delvis gästerna vara med och bestämma vilka de vill ha med. Till exempel när jag ringde till Björn Skifs. Han är en jättefin gäst att ha med och han är bara med i En talk talk show så detta känns unikt.
När jag pratade med honom så frågade jag vem han skulle vilja ha med som gäst.
Då gav han som förslag Magdalena Forsberg, ”jag älskar henne och har sett alla hennes tävlingar.” Då ringde jag upp henne och frågade om hon skulle vilja vara med. Det blir så lätt för mig då när gästerna får vara med och bestämma. Dessutom är det väldigt roligt att para ihop kända personer som man inte förväntar sig ska ha något gemensamt.
 
Min hemlighet är magin.
Om gäster tar över showen vilket sällan händer då avväpnar jag dem och kör ett magitrick, det fungerar alltid. Vi vill inte att gästerna ska känna sig för bekväma. De ska sitta som lite på nålar. Det är då det blir som roligast för publiken,  att se när gästen inte riktigt hänger med på vad som händer. Vi kommer att köra lite jultema i år igen vi fick den idén förra året när Shirley Clamp var med.
Det är lite svårare att få tag i artister i år men vi vill köra detta igen. Ifjol var det bara två gånger på Hamburger Börs.  Detta känns ändå inte uttjatat. Vi har dock bytt ut ungefär hälften Av innehållet i showen.  Vi kommer att ha kvar en del saker som gästen kommer att känna igen sig i.
Det som är nytt denna gång är att vi kommer bland annat göra en sorts följetång mellan alla fyra föreställningarna. Vi kommer till exempel att spela Sten, sax och påse där det blir en stor final i fjärde showen. I första showen, med Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman, så kommer de spela mot varandra. Vinner Måns så kommer han möta vinnaren i nästa show, Hasse Bronten och Sonja Aldén.
Måns skulle teoretiskt kunna vara med i alla shower, om han vill det. Skulle det vara så att gästen är i exempelvis Los Angels det datumet då vi att göra live-grej av det.
Hooken kommer i slutet. Det kommer också vara det att vi kommer använda frågor som Måns och Jonas får ställa, frågor till Hasse och Sonja. Hasse och Sonja får ställa frågor till Björn och Magdalena. Vi brygger över själva föreställningarna ganska mycket.
Björn kanske säger att han gillar kokt torsk med äggsås, vad tycker du Shirley om det? Har man sett två föreställningar så ska man komma ihåg grejer från den tidigare.
 
Nya ansikten i showen.
Hela kvällen kommer att upplevas väldigt festlig. Det är det vi vill. Mycket ska hända. Mer än vad som hinns med i andra shower. Vi kommer också att se många nya ansikten i showerna. Dessutom hade vi Jonas von Essen i förra omgången, han som kan komma ihåg allting.
Vi kommer inte att ha honom som gäst  utan vi kommer ha en annan motsvarande. Det kommer att vara en personlighet som är extremt duktig på något som alla andra önskade att de kunnat vara duktiga på.
 
Det kommer att serveras middag.
Ja, julmat men ingen buffé.
– Är det mat som du har valt ut och tycker om eller är det något Hamburger Börs har bestämt?
Vi går alltid genom all mat så att vi ska tycka om det. Det är roligare då. Vi har haft en genomgång av det med provsmakning. I det fallet blir det en blandning. De har erfarenhet av mat som de vet att gästerna gillar. Det hade varit roligt om gästerna kunnat välja maten på sin show. I Göteborg gjorde vi så en gång, det var olika rätter varje gång. När Dregen var gäst så var det hamburger tallrik med pommes frites med öl till. Det var inte gästen som hade valt men lite åt det hållet. Jag har också tänkt om jag har Tina (kocken) som gäst att hon har komponerat menyn. Vi har gjort det med godis en gång. Favoritgodiset kan stå på bordet, det är enkelt.
 
Jag skulle vilja leda Melodifestivalen.
– Är du en Melodifestival-nörd?
Nej jag är ingen nörd men tror att jag hade varit en väldigt bra programledare för den.
– Varför då?
Därför att jag har lätt ta live-situationer. Jag älskar publiken mer än något annat. Jag tror att jag är tillräckligt social och folklig för att kunna vara programledare för den breda massan.
– Vilken är din favorit av de svenska låtarna?
Det Finn så många låtar. Jag säger: Roger Pontare med `När vindarna viskar ditt namn`.
– Skulle du vilja ha honom i din show?
Vi har pratat om det men vi ha ringt frågat honom ännu. Han hade troligtvis varit en jättebra gäst.
 
Det ska vara ett flyt i En talk talk show.
Publiken har ätit och druckit lite, vissa är kanske berusade. Det är en rolig kväll. Då kan man inte ha för tunga frågor. Det är lättare med att ha lite enklare frågor som ger ett snabbare svar och där gästen kan briljera och skoja lite.
Börjar man ställa för tunga, eller för specifika inom ett område, frågor så känner de lätt att de vill ge ett väldigt seriöst svar. Då blir de hämmade för att säga för mycket utan att ha tänkt genom det ordentligt. Det mår inte showen bra av. Showen mår bra av snabb respons, kvicka svar och roliga saker.
 
Jag gjorde bort mig….
En grej som jag kommer ihåg är inte riktigt att trampa i klaveret men ändå rätt tänkvärt är att jag intervjuade Christer Fuglesang och Thomas di Leva samtidigt. Christer berättade om att hans rymdfärder var. Då vänder jag mig och säger till Thomas: men Thomas, skulle inte du någon gång vilja få uppleva det som Christer har upplevt. Det här med att åka ut i rymden. Då säger han: Stefan, vi är alla i rymden hela tiden.
Vi svävar omkring här, du och jag. Vi är i rymden. Ja, det har du rätt i. Det var väldigt sant och en dum fråga.
 
Jag skrattar åt situationskomik.
Jag älskar plötsliga situationer som blir roliga. Jag är mycket för snabb humor, snabba svar på tal. Jag gillar situationer. Jag jag kan skratta åt att två personer tittar på varandra på ett speciellt sätt. Håkan som är min side-kick i showen jobbar mycket med mimik, är på fel ställe vid fel tid men det löser sig. Sånt gillar jag.
Jag gillar mer humorn i 80-talsfilmer än dagens komedifilmer.
Man pressar fram skämten idag.
Jag tror att många komiker gillar situationskomik för att vi jobbar så mycket med att skapa skratt åt andra, vi är nog mer svårflörtade själva och vi vill bli överraskade. Vi har tittat på alla möjliga filmer och shower. Vi har rest iväg och fått inspiration. Så vi skrattar när vi blir överraskade, när man blir lurad. Man tror att skämtet ska ta en vis sväng men hamnar på en annan plats. Jag tror det är därför.
 
Hamburger Börs hemsida boka biljetter
Stefan Odelberg hemsida
 
Text Patrik Laijronsdotter och Camilla Käller
Foto Camilla Käller