House Of Jam

House Of Jam är ett koncept som Robert Wells kom på när de repade i Unika Nöjes lokal.

– Skulle vi inte kunna dra ihop ett gäng, lira och bara ha kul.
Sagt och gjort scenen byggdes och Black Box Stockholm föddes. Tillsammans med Robert Wells och musiker kör de järnet en gång i kvartalet. Här finns inga autotunes och låtlistor, vi repar inte utan lirar ”bara” tillsammans, träffas, umgås och nätverkar. Idén är inspererad av klubbarna i LA, New York, London och Nalen under 50-talet säger Robert.

Meningen med detta är att få lira av sig och träffa andra kollegor. Men vi vill också utveckla detta till ett koncept. Du och ditt sällskap kommer till oss och har er fest här. 

Robert Wells

 

När jag blev inbjuden hade de kört detta några gånger och de var varma i kläderna. Det var  sista gången de träffades inför sommaren och ett litet uppehåll. Det här är bland det bästa jag har varit på i alla kategorier. Den rena sanna spelglädjen och euforin artisterna förmedlar smittar av sig till oss i publiken. Det är en liten lokal och du kommer otroligt nära scen. Nyckeln till framgången ligger just där. Närheten, den intima känslan. Det är som att kliva in i någons vardagsrum och helt plötsligt finns alla fantastiska musiker där och spelar bara just för dig! Den personliga touchen är enorm. Vi bor en bra bit ifrån lokalen där de är. Vi sade tidigt att vi blir inte länge, vi det vill säga jag och mitt sällskap skulle upp och jobba dagen efter, tidigt. Vi stannade kvar till sist säkert. Det här var/är underbart. Vad som bjuds är lite olika från gång till gång, lika så vilka artister som kommer. Musiken är allt mellan pop-rock-klassisk musik. Gemensamma nämnaren är att det är bra! Det som gör den väldiga blandningen av olika stilar så bra är just det, den glädje som förmedlas. Varje nummer känns unikt trots att låtarna har du hört i tusen olika versioner förr. Det här rycks du med av. Det är svårt att vara stilla och när finalnumret spelas då dansar du även om du inte kan! Hoppas verkligen att detta finns kvar när jag fyller 50 år (några år bort). Då ska jag hyra detta som ett koncept. Det är helt perfekt för födelsedagar, kickoff, möhippor, svensexor, bröllop och så vidare. Får ni möjlighet. Åkt dit, lyssna och njut av musik när det är som bäst.  Det finns en låt som heter *musik ska byggas utav glädje* och i det här fallet stämmer det till hundra procent!

 

 

House of Jam, Black Box Stockholm.

 

Eddie Oliva

 

Monica Bring

 

House of Jam 2019. Maria Wells, Marina Johansson, Magnus Rongedal, Henrik Rongedal.

 

Rongedal

 

House Of Jam

Foto och Text Camilla Käller.

Kontakt med Unika Nöjen och Black Box