Instant Playhouse 2018


 
Instant Playhouse är ett projekt som Playhouse Teater har startat. Det är en insamling till förmån för välgörenhet där projekten är olika för varje år. I år går pengarna till UNICEF.  För varje krona som kommer in genom biljettintäkter som oavkortat skänks till den utvalda organisationen dubblar finansmannen Roger Akelius summan.
 
Instant Playhouse går till på det sättet att manusförfattare, regissörer och skådespelare deltar under en rolig men stressig helg. Under loppet av ett dygn skall det skrivas manus, repas och spelas inför publik fem olika pjäser som är femton minuter lång de sätts ihop till en helpjäs.

 

Årets deltagare är: 
Regi: Edward Af Sillén, CSara Cronberg, Stina Rautelin, Edward Af Sillén,  Per Graffman och Elisabet Klason.
Manus: Mårten Klingberg, Gertrud Larsson, Andreas T Olsson, Maria Blom, Bengt Ohlsson
Skådespelare:Hanna Dorsin, Niklas Engdahl, Cecilia Frode, Charlie Gustafsson, Fredrik Hiller, Philip Hughes, Charlotta Jonsson, Regina Lund, Rennie Mirro, Rachel Molin, Petra Nielsen, Molly Nutley, Emma Peters, Lena T Hansson, Fredrik Wagner.Hanna Dorsin, Niklas Engdahl, Cecilia Frode, Charlie Gustafsson, Fredrik Hiller, Philip Hughes, Charlotta Jonsson, Regina Lund, Rennie Mirro, Rachel Molin, Petra Nielsen, Molly Nutley, Emma Peters, Lena T Hansson, Fredrik Wagner.
 

Björn Lönner och Regina Lund

 
Jag fick den stora äran att prata lite med Björn Lönner under fredagen så här sa han:
Vad tycker du om årets ensemble?
Det är jätteroligt de är så duktiga och så breda. Och det spretar åt alla håll och kanter, de har olika bakgrunder, de är i olika åldrar, det är precis så som vi ville ha det.
 
Hur går det till när ni väljer ut vilka som skall delta i Instant Playhouse?
Det är en kombination av att folk hör av sig till oss och vill vara med sedan hör även vi av oss och frågar om de vill medverka. Vi lägger ju ner väldigt mycket tid på att hitta rätt människor som kan tänkas vilja delta i detta.
 
Är det olika projekt som ni skänker pengar till från år till år?
Ja det är olika projekt. I fjol var det Läkare utan gränser vi skänkte pengar till i går det till UNICEF. De två sista åren påverkar det ju lite vad Roger Akelius har valt för han dubblar ju på den summan som vi får in genom biljettförsäljningen.
 
Vad är det för ämnen i år som grupperna får?
Det är Skuld, tillit, hopp, rädsla och lycka.
 
Det här är ett roligt och annorlunda sätt för dig som åskådare att se framför allt skådespelare i en situation de kanske inte är så vana vid. Nu är alla här proffs och väldigt duktiga  men att läsa in ett manus, repa och lära sig allt under ett dygn är en utmaning i sig som är både skrämmande och roligt för de flesta och det kan egentligen sluta hur som helst. Men det brukar bli väldigt bra med tanke på hur kort tid alla har att repa in det här.
 
Instant Playhouse har premiär lördagen den 3/2-18  och spelas endast till på söndag 4/2-18 på Playhouse Teater. Biljetter går att köpa här

 

 

Fotograf : Johan Jepsson
Text Camilla Käller