PUUR


Betyg:

PUUR är en berättelse om en man som mördar av rädsla att förlora sin makt. En berättelse om att leva i isolering och utanförskap men också om att förlora något oersättligt och den fruktansvärda smärta det för med sig. En berättelse om rädsla för det okända, om skuld och om ansvar.

 

En föreställning för de som gillar modern dans. Jag förstår inte mycket av vad som visas på scenen då det inte finns någon tydlig rödtråd i föreställningen, tycker mest att de bara springer omkring utan att ge mig någon känsla för vad de vill få fram. Föreställningen känns också lång då den inte har en tydligt berättelse. Musiken låter till stor del som att de misshandlar instrumenten och är tyvärr inte njutbart att lyssna på. Enkel och avskalad scenografi där dansarna ges det största utrymmet.

 

TITEL: PUUR
REGI och KOREOGRAFI: Wim Vandekeybus
MEDVERKANDE: Ruri Mito, Olivia Ancona, Elena Fokina, Hlin Hjálmarsdóttir, Lea Elizabeth Ved, Kenta Kojiri, Devon Carbone, Ross Martinson, Manuel Ronda, Jérôme Marchand, Victor Hermundstad, Nacho Lopez, Johnny McMillan, Anton Valdbauer, Anthony Lomuljo, Niklas Ek
KATEGORI: Dans
LÄNGD: 1 tim 50 min
PLATS: Kungliga Operan
PREMIÄR: 2018-02-02
RECENSERAD AV: Patrik Laijronsdotter
FOTO: Carl Thorborg
BILJETTBOKNING: Kungliga Operan