Intervju Aron Promnitz

På Scen har träffat Aron Promnitz han är sångare  som kommer från Göteborg men är numera bosatt i Stockholm.  Han gick i Musikklass från 6e årgång i Uddevalla. Han har spelat piano och skrivit musik sedan han var 12 år.  Han har alltid känt att musik har varit hans liv där han kan uttrycka sig.
 

 

Jag skapade ljud som liten sedan upptäckte jag sången.  Första gången jag hörde musik varen låt med Celine Dion och blev då så inspirerad att jag började med sång och piano. Jag älskar att sjunga och skapa egen musik men jag sjunger även andras låtar.
 
Inspiration…
Idag inspireras jag av livet, känslor, människor och intryck av olika saker samt resor.  Jag blir också inspirerad av konst. Eva Norberg Forsberg [gift med Stickan Forsberg] har alltid inspirerat mig och lärt mig det var på grund av henne som jag flyttade till Stockholm för att studera musik. Även Robert Wells betyder oerhört mycket för mig. Han är en stor inspirationskälla tillsammans med hans fru. 
 

Musikstil….
Jag lyssnar mycket på musikaler. Lyssnar även på Robert Wells musik samt Maria Wells
Ja hör gärna på 60- tals musik och mycket annat.  Modern musik från nutiden är också en inspirationskälla, som ballader, schlager, soul och pop. 
Egentligen är jag väl allätare med andra ord. Min musik handlar om olika känslor en del handlar om kärlek men också om min bakgrund som mobbing. Att man ska kunna få vara den person man vill vara är viktigt. Att kunna få vara sig själv. 
Ofta skriver jag om olika saker som många kan relatera till även om allt inte har hänt i verkligheten just för mig. Jag skriver eget men har inte släppt något än.

 

Intervjuad av Camilla Käller
Foto: Privat.