Thomas DiLeva åker ut på kyrkoturné hösten 2019

 

Foto Mats Knutsson

 
På Scen fick en liten pratstund med Thomas DiLeva där han berättar lite om sin populära kyrkoturné som har premiär den 24 oktober i Katrineholm (se spelplan längre ned).
 
Kan du berätta lite om din kyrkoturné?
Det är tredje året i rad som vi åker på kyrkoturné. Det känns som om att den har fått ett eget liv. Därför gör vi elva konsert till. Den heter ’Hjärtat vinner alltid’. Namnet kommer från albumet med samma namn som jag skrev 2011. ’Hjärtat vinner alltid’ betyder att oavsett vad vi går genom i livet; vad vi tänker, känner eller gör så det som livet blir i slutändan är egentligen det som är förankrat i hjärtat. Det är det vi minns, det som blir själva kontentan av våra liv. Hjärtat är också något man når tillsammans när man sjunger, uppträder och uttrycker sig kreativt så når man till hjärtat väldigt lätt. Just sång går från hjärta till hjärta. Det går förbi tankarna, går förbi intellektet. Därav namnet på turnén. Hjärtat vinner alltid på grund av att jag också står med en stor kyrkokör och sjunger mina låtar. I den här turné åker jag runt till varje kyrka och repeterar mina låtar med kören. Jag har naturligtvis skickat noter och så innan. Så repeterar jag med varje kyrkokör någon timma.
 
Är det samma kör hela tiden eller är det lokala i varje kyrka?
Det är den lokala kören som jag uppträder med så därför skickar jag noter och repeterar inför varje konsert. Det är roligt för då kommer man in i en ort så får man lära känna en samling människor som sjunger i en kör och man dricker te tillsammans och man pratar. Det är ett kul sätt att turnera. Det blir lite mera socialt, ofta när man turnerar som artist så har man med sig en turnéledare som slussar en till ett hotell, sen blir man slussad till en scen och där står publiken. Här är det att man kommer till en kyrka och träffar församlingen och kören. Det är fantastiskt kul för det blir annorlunda.
 
Vad betyder just den här turnén för dig personligt?
Den betyder allt. När jag är ute på den så är den här turnén det viktigaste jag gör. På samma sett som när jag är ute med David Bowie så är det den viktigaste jag gör. Man kan säga att den här turnén betyder mycket för att jag när jag gör den här showen så är det här jag kommer närmast min publik. Kyrkor är byggda på det sättet. Man kommer närmare än på en konsert- eller teaterscen. Det blir ett unikt sätt att få möta sin publik och för dem att få möta mig.
 
Är det en full konsert eller är det avskalad akustisk?
Det är en konsert på ett sätt avskalad, på ett sätt inte för jag framför låtarna med min akustiska gitarr, som jag har skrivit de flesta låtarna på hemma vid köksbordet. Det är egentligen källan, men samtidigt har jag också med mig min kapellmästare Anders Lundström som spelar piano, synth, gitarr. Men ibland är det väldigt avskalat och akustiskt. Det varierar väldigt mycket samtidigt så har vi den här kören. Det måste upplevas.
 
Turnén du ska ut på nu, vad kan folk förvänta sig av den?
De kan förvänta sig att det kommer bli en oförglömlig kväll av sång, inspiration, kärlek och en framtidstro. Jag tror att idag behövs det mycket framtidstro. Det känns att det är ganska mörkt. Många människor är positiva till samhällsutveckling och livet i stort. Det känns som att behövs mer inspiration och kreativitet, mer framtidstro så att människor tror på sina drömmar. Är det några som kan förbättra den här planet till det bättre så är det vi vanliga människor. Jag tror inte att vi kan vänta på att politiker eller makthavare ska göra något. Det är vi vanliga människor på gatan som kan göra detta till en bättre och mer kärleksfull planet genom att vi förändrar våra liv och tror på våra drömmar. Att vi hjälper varandra. Att vi finns där för varandra. Vi har bara varandra helt enkelt.
 
 
Nu är det klart! Thomas Di Leva tar kärleksfulla ”Hjärtat vinner alltid” på ny turné hösten 2019
Turnépremiär blir det den 24 oktober i Katrineholm och turnén besöker bland annat Sunne, Stockholm, Borås och Örnsköldsvik m.fl.
 
Turnéplan hösten 2019: Thomas Di Leva ”Hjärtat vinner alltid”
 
24 oktober Katrineholm
25 oktober Askersund
26 oktober Furudal
27 oktober Örnsköldsvik
6 november Norrtälje
7 november Stockholm
8 november Borås
9 november Sunne
10 november Nora
14 november Filipstad
 
(Med reservation för eventuella ändringar)
 
Thomas Di Leva, rymdblomman från Gävle, är en av svensk pophistorias mest kända artister och låtskrivare. Med flera klassiska svenska hits som ”Vem ska jag tro på?”, ”Vi har bara varandra”, ”Miraklet”. Han sätter ord på det vi alla känner men kanske inte kan förklara och hans kärleksfulla uppenbarelse inspirerar och fyller oss med kärlek, hopp, gemenskap och tro. Thomas Di Leva är med 22 album och hundratals TV- framträdanden ständigt lika aktuell och alltid i rörelse.
 
Efter över 30 års turnerande för fullsatta salonger och festivaler känns den en gång så ”udda fågeln” nu som en självklarhet. I höst aktuell på kärleksfull kyrkoturnén ”Hjärtat vinner alltid”.
 
Köp Biljetter här
 
Intervjuad av Camilla Käller
Krusivtext Pressmeddelande Werecki Promotion
Foto Peter Knutson