Intervju Pernilla Wahlgren

 

Den 23 januari 2020 har Pernilla Wahlgren premiär på sin nya show ”Hon kom hon sågs hon sponsrades. Pernilla Wahlgren har Hybris”. En humorshow som tar vid där den förra showen slutade ”Kort glad och tacksam”.[Du kan se Hybris utan att ha sett hennes förra show. Red Anm] Med sig i ensemblen har hon samma gäng som förra gången, Hanna Hedlund, Ola Forssmed, Måns Nathanaelson och Kim Sulocki. På scen fick en liten pratstund med henne mellan repetitionerna på Cirkus i Stockholm.  

 

Kan du berätta lite om Hybris?
Vi driver starkt med min Hybris och den utgår ifrån förra showen som var en stor succé som hette Kort glad och tacksam och var min jubileumsshow som vi knöt ihop med mitt 40 års jubileum som artist och min 50 års fest. Det är samma gäng som är på scen nu tillsammans med mig och Edward af Sillén har regisserat. Det är en humorshow och ingen kommer att ha gått härifrån utan att ha skrattat.
 

Är mediahysterin kring dig och er familj ett medvetet val eller har det bara blivit så?
Det har bara blivit så. Jag är inte någon morsa som styr hela familjen med järnhand. Mina barn tar alltid sina egna beslut. Att det är så här populärt nu är tack vare succén med Wahlgrens värld som både jag och Bianca Ingrosso är med i. Benjamin Ingrosso har också sin bästa tid nu genom sin musikkarriär och att han har vunnit Melodifestivalen och Rockbjörnen så även han har sin storhetstid nu även om han inte är med direkt i Wahlgrens värld. Han figurerar i Wahlgrens värld men inte mer än så.
 

Hur kommer det sig att du valde att Edward af Sillén skulle regissera showen?
Han var min drömregissör. Jag tycker att han är briljant, han står bakom det mesta som är en succé på scen nu. Men det är inte bara det att han är duktig och har ett showbizz öga utan han är så himla rolig som människa och en varm person. För mig är det jätteviktigt att jobba med människor som är glädjespridare och att man har roligt på sin arbetsplats och det visste jag att jag skulle få med Edward så jag är så otroligt tacksam att han tackade ja.

Hur ser en dag ut för dig utan kameror och media?
Om jag inte jobbar så är jag antagligen med min familj och är jag då med Bianca Ingrosso så är det ändå kamera då hon har sin youtube kanal. Men när jag är ledig så är det familjen som är prio samt alltid och gärna hemma kvällar. Ja vi gillar att gå ut och äta på restaurang men du hittar inte mig i en bar.
 

Kan du berätta något om Hybris?
Den röda tråden i föreställningen är att jag har fått Hybris och jag är den enda i ensemblen som är singel som gör att jag egentligen skulle kunna vara ute på turné 365 dagar om året om jag fick träffa barnen ibland. Medans de andra har faktiskt familj och de längtar hem till dem. De ser det kanske som ett litet ”problem” att turnera så mycket och vill ändra på det så att de träffar familjen oftare.
 

Finns det något vi inte vet om dig?
Nej jag tror inte det… Ni får ju reda på allt! Ja det ska vara att jag brinner väldigt mycket för utsatta barn och är med i väldigt många organisationer. Jag är också ambassadör för något som heter Ellas Hjältar och som hjälper sjuka barn och deras familjer i Sverige och ser till att barnets dröm att gå i uppfyllelse.
 

Kommer vi att få höra ny musik ifrån dig?
Ja jag hoppas det. Jag släppte en låt för inte så längesedan som heter ”Utan Dig” som jag har skrivit tillsammans med Benjamin Ingrosso. Det är klart att jag vill släppa mera musik och det kommer att hända. Men det får bli efter den här showen. Det skulle helt klart vara roligt. Jag är ändå sångerska i grunden.
 

Kommer vi att få se dig i mera teater?
Jag älskar det här med att ingå i en grupp. Jag tycker att det är roligt. Båda de här showerna hade egentligen kunnat varit soloshower men jag gillar inte det. Jag vill vara en i ensemblen. Jag är otroligt tacksam att ha med mig det här härliga gänget. Kan absolut tänka mig att göra mera musikal och teater.
 

Hur kommer det sig att du valde att göra show med just det gäng du har vid din sida i Hybris?
Jag funderade vill jag ha ett band och där bara jag sjunger eller vill jag ha ett gäng som jag kan spela emot och med. Vilka är de roligaste människorna jag vet i Sverige och de är även mina privata vänner. Det tror jag också märks på scen att vi är så sammansvetsad och gillar att hänga med varann. Det här är verkligen mitt dreamteam.
 

Vad är en bra show för dig?
Jag älskar humor att få skratta det är väldigt härligt och jag märker att många behnöver skratta. Många som skriver det till mig ”tack för det du gör det får mig att skratta”. Skratta behöver man vare sig man mår dåligt eller bra. Sen är det fint att kunna beröra också. I förra showen blev det m ånga som blev berörda som i Theos sång som handlar om sorgen över att man inte kan vara hos sitt barn jämt som skiljsmässo förälder och det är fint att kunna beröra något djupt. Men den nya showen kommer nog inte att beröra så mycket den är mest bara rolig.
 

Vad blir du berörd av?
Jag blir så otroligt lätt berörd av allt från klipp på Instagram till bröllop med mera. Det kommer snart i Wahlgrens värld mycket bröllop och jag grät konstant!
 

Vad inspirerar dig musikaliskt?
Jag gillar väldigt mycket 80 talet som Johnny Hates Jazz som var stora då. Jag gillar pop, soul allt möjligt. Min största förebild när det kommer till musik är faktiskt Benjamin Igrosso. Han skriver så fantastisk musik och han skriver nya låter varenda dag och han är inspirerad av samma sak som jag, han lyssnar jättemycket på 80 tals musik. Jag gillar inte hårdrock, dansband och svår jazz annars gillar jag nog det mesta.
 
Pernilla Wahlgren har hybris, boka biljetter.
 
Foto och text Camilla Käller
PR: PR & Beyond