Katrin Sundberg med vänner ger en stödkonsert till ljud och ljustekniker.

Foto: pressbild/Werecki Promotion Company

 
Nu på lördag den 16 maj kl 18.30 ger Katrin Sundberg med vänner en stödkonsert tillförmån till tekniker inom ljud och ljusbanschen.
Med sig på scen har hon Per Andersson, Rennie Mirro, Cecilia Frode, Sussie Eriksson, Helen Sjöholm, Daniel Sjöberg, Izabella Tancredi, Anna Järvinen, Gunilla Backman, Ebba Irestad, Charlott Strandberg, Christoffer Skoug, Joachim Bergström, Anna Stadling.
Det blir direktsänd underhållning på Facebook, de pengar som samlas in går till Teaterförbundet Stödfond där ljud/ljus tekniker får söka bidrag.

 
På Scen fick en liten pratstund med Katrin Sundberg som är initiativtagare till denna live-streamade konsert  i telefon där hon berättar mera om stödkonserten som sänds nu på lördag.
 
Idén började med att jag har en kompis som heter Ulf Irestad och han har ett produktionsbolag som heter Primetec, de har liksom så många andra blivit drabbade av detta som pågår nu med Covid-19. De ansvarar också för tekniken på Vasateatern i Stockholm. Där finns allt klart med scen, ljus och ljud. Tanken kom då att vi kan väl göra något tillsammans och samla in lite pengar till de som har blivit drabbad så hårt och till de som aldrig syns och hörs men är så viktiga för oss artister och skådespelare på scen. Jag ringde runt till alla mina vänner och frågade om de ville vara med i detta projekt och de sa ja på en gång utan tvekan.
 
Det här är en insamling till alla tekniker som finns. Det samlas in via Teaterförbundets stödfond och man swishar pengar till ett Swish-nummer, sedan får Teaterförbundet fördela de pengar som kommer in. Det viktiga i detta är att alla kan söka, även enskilda firmor och så vidare. Det är verkligen de som har enskilda firmor som har hamnar i kläm, de kan inte söka A-kassa eller permittera.
 
Inför kvällen kommer det att hända saker på scen, och det är grejor som aldrig framförts tidigare som tittarna kommer att få se. Det kommer att bli fullrulle med en blandad underhållning som passar för alla.
 
På frågan om vad Katrin gör nu svarar hon:
 
Nu under denna tid är det som det är, men jag har gjort en del filmer [hon syftar på sina Facebook/instagram filmer red.anm] för att roa mig själv och andra. Jag målar också en hel del i akvarell.
Jag har också varit på roliga provfilmningar för Playhouse Teater inför en uppsättning till hösten.
 
Även min föreställning ”Jag gör vad fan jag vill” kommer tillbaka till hösten av de som inte jag hann med att spela, de är flyttade fram till augusti och september så nu håller vi tummarna att det går att få spela dem då.
 
För de som vill Swisha finns numret nummer till Teaterförbundets Stödfond (telefonnumret fungerar redan nu): 1234443214
 

Länk till sändningen på Facebook:
https://www.facebook.com/karanton2020
För att veta mera om arrangemanget se deras facebooksida.


Text: Camilla Käller
Foto: pressbild
PR: Werecki Promotion Company