Ny singel med Block 44 – Status

 


 
Block 44 är tillbaka med nytt material. På fredag släpper de första singeln ”status”.
 
Vad är status, egentligen? Vem och vad dikterar det idag? Kan pengar ”köpa lycka”? Mycket av svensk rap idag handlar tyvärr om det. Finns det plats för rader som ”hellre tom på fickan men rik i mitt hjärta än att vara ensam med min Rolex i min nya Merca” Som Tomas rappar i vers 2 i denna medryckande och insiktsfulla låt producerad av Patrik ”Galanzy” Öberg. ”status”. Är låt 1 av 4 som släpps under sommaren 2020.
 
”vi vill visa en annan sida av rapmusiken. Ärligt, så är vi trötta på all våldsglorifiering, drogpropaganda, kvinnoförnedring och den pubertala nonsens som bara föder ilska”
 
Block 44 består av tvillingbröderna Tomas och Patrik Öberg som tillsammans gjort en otrolig livsresa. Tomas är känd för sitt djupa sätt att skriva texter, har varit i helvetet och vänt och Patrik tillhör en av Sveriges främsta musik och ljudproducenter. Tillsammans utgör de varsin del av Block 44 som förmedlar livets allvar och hoppfullhet med sin musik och sina texter.
 
Bröderna berör allt från frustation, uppgivenhet och social problematik till kärlek, hopp och vilja om att bygga en bättre värld. Visst, de provocerar. De utmanar. Men aldrig utan självinsikt, medmänsklighet och öppenhet.
 
Hemsida: Block44.se
 
Text och bild: PRESSRELEASE