Liseberg ställer in alla konserter fram till midsommar

 

Som ett resultat av Coronakrisen väljer nu Liseberg att ställa in samtliga planerade konserter fram till midsommar. – Vi arbetar med att hitta nya datum och kommer att göra vårt yttersta för att konserterna ska kunna genomföras längre fram, säger Per Alexanderson, underhållningschef Liseberg.
 
Skälet till att konserterna nu ställs in är Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
 
– Vi ser inte att konsertverksamheten är förenlig med de rekommendationer runt att samla människor på en begränsad yta som just nu råder, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.
 
De konserter som därmed flyttas fram är Miriam Bryant (29 maj) och Joel Alme & Jakob Hellman (11 juni). Beslutet medför också att Elvadansen samt ett antal danskvällar på Polketten ställs in under samma period.
 
När konsertprogrammet kan återupptas är ännu oklart, men beslut om hur det blir med spelningarna som är planerade efter midsommar kommer att fattas under juni månad. Parallellt pågår arbete med att hitta nya datum längre fram för de påverkade konserterna, men när de kan bli kan Liseberg ännu inte säga.
 
– Än så länge är det mycket ovisshet. Men vi följer utvecklingen och kommer att göra vårt yttersta för att konserterna ska kunna genomföras längre fram när läget är annorlunda, säger Per Alexanderson.
 
Nöjesparken kan däremot komma att öppna tidigare än midsommar. Just nu jobbar Liseberg mot ett preliminärt premiärdatum som är den 16 maj men det kan komma att behöva ändras.
 
– Vi för en dialog med ansvariga myndigheter om att få tillstånd att öppna delar av verksamheten. Efter att branschen gemensamt gjort en riskanalys har vi nu en plan för hur man skulle kunna öppna delar av verksamheten på ett sätt som är fullt förenligt med de råd och rekommendationer som råder i samhället med anledning av covid-19, säger Julia Vasilis, informationschef Liseberg.
 
Konserter som berörs:
 
22 maj, Jannez, Polketten
29 maj, BlackJack, Polketten
3 juni, Perikles, Polketten
29 maj, Miriam Bryant, Stora Scenen
5 juni, Streaplers, Polketten
11 juni, Joel Alme & Jakob Hellman, Stora Scenen
12 juni, Lövgrens, Polketten
17 juni, Sounders, Polketten
19 juni, Framed, Polketten
20 juni, Chiquita, Polketten
 
För mera information se Lisebergs hemsida.
Text Pressmeddelande