Jubilerande Pippi Långstrump Hyllas av Radiosymfonikerna i Livekonsert från Berwaldhallen

 

Sveriges Radios Symfoniorkester ger en konsert på lördag i samarbete med Astrid Lindgrens Värld där Pippi Långstrump går på sakletarjakt i Berwaldhallen, bland orkesterns instrument. Det blir en fartfylld hyllningsföreställning när fröken Prysselius och poliskonstaplarna Kling och Klang gör allt för att få med sig den 75-årsjubilerande nioåringen till barnhemmet, utan större framgång. Konserten har varit planerad och utsåld sedan en lång tid, men ges nu utan publik i salen. Konserten kan ses lördag den 25 april kl. 17 på berwaldhallen.se/play, och 30 dagar framåt.
 
Efter de senaste veckornas uppmärksammade livekonserter från Berwaldhallen är det nu barnens – och alla Pippi-älskares tur att få en musikalisk timme med Radiosymfonikerna. Istället för de närmare tvåtusen barn och vuxna som skulle kommit till Berwaldhallen i helgen så har alla som vill möjlighet att se bildsändningen på Berwaldhallen Play. Det blir en lustfylld introduktion till orkestern, hur en tuba, en flöjt eller en fiol ser ut är inte självklart för alla – det får Pippi hjälpa till med.
 
Den första boken om Pippi Långstrump gavs ut 1945 och TV-serien med Jan Johanssons musik till ”Här kommer Pippi Långstrump” kom 1969. Därefter är det Georg Riedel som skrivit musiken till Pippi Långstrump, och de flesta av Astrid Lindgrens karaktärer på film. I konserten spelas även utdrag ur flera klassiska mästerverk, som många nog kommer känna igen. Kompositören Benjamin Staerns nyskrivna stycke ”Pippi lyfter hästen” som skulle framförts i konserten kommer att spelas vid senare tillfälle.
 
PIPPI LÅNGSTRUMP 75 ÅR
Skådespelare från Astrid Lindgrens Värld
Sveriges Radios Symfoniorkester
Jonas Nydesjö, dirigent
Johan Briggert, manus och regi
 
Konserten spelas in live och publiceras lördag den 25 april kl 17 på berwaldhallen.se/play
 
För mera information se Berwaldhallens hemsida.
Text och bild pressmeddelande