Live streaming med Trion

 

 

Trion består av Erik Linder, Fredric Wide och Ludvig Jerne. I maj var det tänkt att de skulle ha en konsert i Stockholm som fick flyttas fram på grund av covid-19. Då bestämde sig killarna för att live-streama den i stället. Söndagen den 26/4 kl 16 på www.facebook.com/Trion.nu kan ni titta på konserten.
 
Vi brukar vanligtvis spela för seniorer cirka 2 gånger i veckan framförallt i Storstockholm men även på andra ställen. Det är vardagar mitt på dagen. Det är hur mysigt som helst. Vi får spela de gamla låtarna som vi gillar så mycket. Dessutom är det otroligt uppskattat av de äldre.
 
Hur kom ni på idén att åka ut och spela hos äldre?
Jag fick frågan för några år sedan att spela på ett större PRO-möte. Vi gillar ju det här gamla som Hasse och Tage, Povel Ramel, Alice Babs och så vidare. Efter det så spred sig detta och vi har fått förfrågningar.
 
Får alla komma och se era spelningar?
Det brukar normalt vara så att det är just den föreningen som har anlitat oss som kommer. Det brukar vara ett möte som de har sedan står vi för underhållningen.
 
Kommer det att vara någon öppen konsert?
Vi skulle ha gjort en konsert den 10 maj, dit skulle alla ha varit välkomna men på grund av rådande omständigheter så får vi flytta fram den. Men då tänkte vi att man kan göra en live streaming som så många andra gör. Den kommer att sändas nu på söndag. Den är gratis att titta på men om man vill stötta oss så finns det ett Swish nummer där man kan skänka en valfri slant, men det är frivilligt.
 
Vad kommer publiken att få höra?
Många sitter ensam nu och instängda i sina hem. Vårt mål är att för en stund kunna få glömma bort vardagen och bara ha roligt med oss. Det kommer att bjudas på humor och värme samt en och annan gammal goding vad det gäller musik som exempelvis Frank Sinatra, Ted Gärdestad, Jerry Lee Lewis och många flera.
 
Kommer publiken att kunna få önska låtar undertiden ni spelar?
Vi har vår färdiga repertoar men vi får se vad som händer. Vi kommer att försöka att vara lite interaktiv men hur mycket det blir vet vi inte än.
 
Vad gillar du själv att spela för musik och varför?
När jag jobbar under mitt eget namn har det varit mycket ballader och mysfaktorn är hög. Med Trion, gruppen så är det mera fartiga låtar  som man blir glad av.
 
Har ni något nytt på gång?
Ja, vi som gruppen Trion ska släppa musik tillsammans. Nu först kommer det att vara andras låtar som vi gör vår version av men tanken är att det ska komma eget också längre fram.
 
Hur kom Trion till?
Den skapades helt naturligt. Vi trivs bra ihop och det funkar att göra saker för oss på tre personer. Det är ett enkelt format att åka ut på turné med. Så det hela började med julkonserter och efter det har det bara vuxit. Namnet kom till som så att från början var det bara Erik Linder med musiker men vi pratade om oss som trion och då sa vi efter ett tag ”Ska vi inte heta Trion då?” och så blev det.
 

 
INFO: Live-streamad konsert för de äldre – 26/4 kl. 16:00 på www.facebook.com/Trion.nu 
 
Hemsidor och ytligare information
Trion.nu
eriklinder.com

Text Camilla Käller
Foto:Matilda Lundqvist