Mamma Mia! The Party, Göteborg

 

 


 
Mamma Mia! The Party hade premiär i Stockholm 2016 på Tyrol. Där spelades föreställningen i flera år. Nu går den för fulla hus på Rondo i Göteborg. På Scen var där och såg föreställningen och fick ställa några frågor till Michalis Koutsogiannakis och Jessica Heribertsson som har varit med länge.
Om ni inte har sett Mamma Mia! The Party än så passa på. Det är sista möjligheten i Sverige att se showmusikalen med ABBAs älskade hits. Det är fantastisk mat och det är verkligen en helkväll med en härlig förnimmelse av ett Grekland där du nästan kan känna doften av hav sol och vind. Det är tidlösa musikklassiker som framförs av en proffsensemble som får dig att glömma alla vardagsbekymmer och ha en rolig kväll tillsammans på den fiktiva Tavernan i Grekland, mitt i Göteborg.
Mamma Mia! The Party spelas också i London, England.

 

Vem är Michalis Koutsogiannakis?
Jag är en skådespelare som är med i Mamma Mia! The Party. Jag har varit med från början. Kommer ursprungligen från Grekland. Jag har bott i Sverige längeoch jobbat med många olika sorters teater och film. Nu i det här sammanhanget har jag medverkat i 7-8 år om man tar bort tiden under pandemin då det var stängt.
 
Du har varit med ändå från start. Har du varit med i alla föreställningar?
Inte var enda föreställning. Vi har kört över 1000 föreställningar och jag har varit med i över 800 av dem. Jag har tagit tjänste ledigt ibland och gjort andra grejer också.
 
Kommer du att vara med hela tiden till slutet av Mamma Mia The Party?
Om hälsan tillåter så ska jag vara med.
 
Vem är Jessica Heribertsson?
Jag har gjort ’Mamma Mia The Party’ från och till sedan 2016. Jag kommer från Varberg och har bott i Stockholm. Jag flyttade tillbaka till Varberg nu när ’Mamma Mia The Party’ spelas i Görteborg. Jag har gjort ’Hairspray’, ’Rock Of Ages’, ’Grease’, Rent’ och mycket annat. Jag har även varit lite på TV och sjungit de senaste sju åren.
 
Hur känns det att vara med i ’Mamma Mia The Party’ som är en långkörare?
Det här är det närmaste ett vanligt jobba som man kan ha som artist så länge man inte är fast anställd på någon institution. Det är superlyxigt. Jag är dessutom regiassisten, showkoordinator och schemaläggare så jag är mycket insyltad i produktionen. Så för mig, när det väl tar slut, så kommer det att vara tomt. Jag lever med ’Mamma Mia The Party’ varje dag, hela veckorna.
 
Vad tror du gör att ’Mamma Mia The Party’är en sådan succe och dessutom går på export?
Självklart är det ABBAs musik i botten, den är fantastisk och tidlös. Alla har någon relation till den, oavsett om du är 13 eller 95 år. Det är grunden. Jag tror att det har spridit sig vad det är. I början trodda många att de tvar som Wallmans men det är interaktiv teater. Maten är god och att publiken får vara en del av vår gemenskap. Jag tror att det är det som gör att folk kommer tillbaka. Vi har haft en som har varit här nio gånger. Man frågar vad som gör att personen vill komma tillbaka. Svaret var att man blir glad. Vi vill att publiken ska dansa härifrån. Vi lämnar över scengolvet till publiken när det är slut så vi gör resan tillsammans med publiken. Jag upplever att det är ingen gräns mellan, vi tar inte ens något applådtack. Det mesta är det samma som på premiären. Vi vill lämna över till publiken för det är deras föreställning också. Det är ett samarbete som både kan vara svårt och enkelt beroende på vad det är för energi just den dagen.
 
Har du själv suttit i publiken och sett föreställningen?
Ja. Jag måste kolla av föreställning ibland så att alla dansar rätt och föråller sig rätt till manuset. Jag kan inte vara riktig gäst för alla vet at tjag sitter där. Första gången jag var gäst var första året i Stockholm. Då spela Sussie Ericsson och jag hade precis fött barn så jag ville vara mammaledig. Då var jag där som gäst, det var innan jag hade tackat ja att vara med. Vi har varit många om har kommit tillbaka så Sussie och jag har delat på rollen.
 
Vilken är favoritlåt i föreställningen?
Det går inte att välja. Men ’The vinner takes it all’ är för alltid den bästa låten.
 
Hur mycket har förändrats från premiären till nu?
Det är inte så jättemycket även om det känns som att vi har gjort massor med olika version. Det beror på pandemiåren där vi fick ändra och arbeta på olika sätt beroende restriktionerna. Då blev det andra föreställningar fast det ändå var samma.
 
Kommer du att hänga med ända till sista föreställningen?
Ja det tror jag nog. Det kommer jag at tvara.
 
Boka Biljetter här
 

Text Camilla Käller
Foto Patrik Laijronsdotter