Matilda – the musical


Betyg:
pascen.se


 
Roald Dahls musikal om Matilda har ett mörkt anslag i början men som slutar i ren eufori i slutnumret när Barnen tar över. Maja Söderström, som Matilda, är den lilla men stora självlysande stjärnan som levererar Adam Gardelins fantastiska finurliga ordrika översättning med bravur i tal och sång. Robert Fux som passar som hand i handsken som den grymma Rektor Agatha Trunchball som Lisette Paglers omtänksamma Fröken Honey blir en härlig motpol till.
Benke Rydman har gjort en mästerlig välanpassad koreografi som imponerar rakt igenom. Blir sån kraft när de börjar med barnen och sen fyller de äldre och mer erfarna dansarna på och hela scenen fylls av läcker dans. Finurligast är bokstavsnumret där dansarna formar bokstäver på olika sätt i en rasande fart.
Utan tvekan är det här en av de bästa musikaler som Stadsteatern har satt upp. En allvarlig, rolig och varm musikal där alla delar som scenografi, kostym, koreograf och ljussättning, tillsammans med en väl sammansatt ensemble blir en helhet som gör det här till en musikalupplevelse utöver det extra för hela familjen. En given succé!

 

TITEL: Matilda-The musical
KATEGORI: musikal
TID: 3 tim inkl paus
PLATS: Kulturhuset stadsteatern, Stockholm
RECENSERAD AV: Annette Stolt
FOTO: Sören Vilks
BILJETTBOKNING: Kulturhuset.se